25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі на Польовій планують побудувати нову церкву - місцеві жителі проти

У Житомирі на Польовій планують побудувати нову церкву - місцеві жителі проти

  • 15 квітня, 2019 17:02
У Житомирі поряд з військовим кладовищем релігійна громада місцевих баптистів має намір збудувати церкву. Розмістити її хочуть поряд із двома багатоповерхівками за адресою вулиця Селецька, 13 та проїзд Кондратюка, 4.

Проте мешканці двох багатоповерхівок, виступили проти такої новобудови поряд із власними помешканнями, повідомляє Житомир лайф.

Люди переконують, їм і так вистачає церков і кладовищ, поряд з будинками. Мовляв, краще б облаштували дитячі та спортивні майданчики замість будівництва церков.

Натомість пастор церкви “Джерело Життя” запевняє, що має всі документи на землю, та в жодному разі не хоче конфліктів з місцевими жителями. Та й земельну ділянку сам не обирав, місце запропонували у міській раді.

В департаменті містобудування та земельних відносин інформацію щодо права постійного користування земельною ділянкою підтвердили, проте пояснили, що для початку будівництва споруди права користування землею не достатньо. Крім того, у зверненні мова йшла про будівництво адміністративного приміщення, а не культової споруди.

Поки що не зверталися представники релігійної громади й до державного архітектурно-будівельного контролю, де видають дозволи на початок будівельних робіт.

Як виявилося, для того, щоб отримати дозвіл на початок будівництва, необхідно врегулювати питання щодо зведення церкви поряд з військовим кладовищем, адже воно є пам’яткою історії.

Крім того, за словами місцевих мешканців, на місці де хочуть будувати церкву, можуть бути масові захоронення людей, які загинули у роки минулих війн. Підтверджують таку інформацію й місцеві краєзнавці, щоправда, кажуть, поховання були не на місці майбутнього будівництва церкви, а за кілька сотень метрів від нього.

Проте у відділі охорони культурної спадщини Житомирської облдержадміністрації пояснили, що відповідно до архівних даних, масових захоронень там немає, проте у разі їх знахідки будівництво доведеться припинити.

Доки представники церкви збирають усі необхідні документи для початку будівництва місцеві жителі вже почали збір підписів проти будівництва церкви та планують звертатися до міської ради.
Поділитись

Новини по темі: