28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Порушують права людини: на Житомирщині перевірили ізолятор тимчасового тримання

Порушують права людини: на Житомирщині перевірили ізолятор тимчасового тримання

  • 15 квітня, 2019 16:16
Моніторингова група уповноваженого Верховної Ради України з прав людини перевірила умови тримання і ізоляторі тимчасового тримання № 2 смт. Лугини ГУНП і виявила, що вони принижують людську гідність та порушують права людини.

"Житлова площа у двох з трьох наявних камер не відповідає національним та міжнародним стандартам. В усіх камерах недостатнє природне освітлення. Вікна камер не обладнані кватирками, що унеможливлює доступ до свіжого повітря. Перегородки кабін санвузлів не обладнані належним чином, а камери відеоспостереження встановлені таким чином, що санвузли знаходяться в їх полі огляду", - йдеться на сайті омбудсмена.

Крім того, під час візиту встановлено, що в ІТТ не дотримується право на належну медичну допомогу та охорону здоров’я. Штатним розписом не передбачена посада медичного працівника. Жоден з працівників ІТТ не проходив спеціальних навчань з надання домедичної допомоги та не має відповідного сертифікату.

Водночас моніторингова група відзначила, що всі камери ІТТ забезпечені гарячим та холодним водопостачанням.

"Під час візиту монітори конфіденційно поспілкувались з однією особою, яка відбувала адміністративний арешт. Скарг на умови тримання, харчування утримувана особа не висловлювала", - інформує моніторингова група.

Звіт за результатами моніторингового візиту буде направлено до Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
Поділитись

Новини по темі: