26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомир вшанував пам'ять жертв Катинського злочину і авіакатастрофи під Смоленськом. ФОТО

Житомир вшанував пам'ять жертв Катинського злочину і авіакатастрофи під Смоленськом. ФОТО

  • 11 квітня, 2019 8:43
  • 1
10 квітня у Житомирі відбулися заходи із вшанування жертв Катинського злочину і авіакатастрофи під Смоленськом. Про це інформує Житомирська міськрада.

У заходах взяли участь секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Олексій Ясюнецький, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські, представники національно-культурних товариств Житомира та громадськість міста.

Житомиряни та гості нашого міста поклали квіти до пам’ятної дошки Леху Качинському та пам’ятника Йоанну Павлу II. 

Згодом, переглянувши виставку «Катинський злочин» Інституту Національної Пам’яті у Любліні, присутні долучилася до Святої Меси за жертвами Смоленської Катастрофи в Кафедральному костьолі святої Софії.

Довідково

Катинський злочин - воєнний злочин, під час якого відбулися масові страти польських громадян, здійснені органами НКВД СРСР за наказом керівництва СРСР і ВКП(б) навесні 1940 року. Під час «Катинського розстрілу» вбили 21 852 бранця. 16 квітня 2012 року Європейський суд з прав людини у Страсбурзі визнав Катинь військовим злочином, що був здійснений СРСР під час Другої світової війни.

10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився польський урядовий літак Ту-154М. Усі 96 осіб, які перебували на борту, у тому числі й Президент Польщі Лех Качинський, загинули. Делегація прямувала на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії.



















Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

11 квітня, 2019 18:15:49

Дам'ян Чарчинський він