18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Масштабна пожежа на Житомирщині: 82 людини і 19 одиниць техніки гасили покинуте село

Масштабна пожежа на Житомирщині: 82 людини і 19 одиниць техніки гасили покинуте село

  • 10 квітня, 2019 8:43
У покинутому селі на півночі Житомирщини сталася масштабна пожежу, яку протягом 8 та 9 квітня ліквідовували понад 80 чоловік і 19 одиниць техніки.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.
 

"8 квітня о 17:05 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Великі Кліщі Народицького району. На місце події виїхали вогнеборці 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Це село відноситься до другої зони обов’язкового відселення, воно пустуюче", - інформує ДСНС.


На великій площі горіла суха трава, самосіви, чагарники та  хати-пустки. Також вогонь вже поширився на лісовий масив. До ліквідації були залучені працівники природного заповіднику "Древлянський", державного підприємства "Народицький спецлісгосп" та ще одне відділення народницьких рятувальників.

Одночасно з гасінням лісівники оборювали територію, працювало 7 тракторів. Але через суху вітряну погоду вогонь неконтрольовано перекидався навіть через створені заздалегідь мінералізовані смуги. Керівник гасіння пожежі викликав додатково пожежні розрахунки з Малина, Овруча, Коростеня, Словечанського та Малинського АПК.

О 20:30 пожежу в лісовому масиві вдалося локалізувати та о 05:00 9 квітня ліквідувати. Далі фахівці продовжували гасити сухостій. Об 11:00 пожежу сухої рослинності ліквідовано. 

Загалом на місці події працювало 19 одиниць техніки та 82 чоловіка особового складу підрозділів ДСНС та лісівників. Спільними зусиллями також вдалося врятувати місцеву дерев’яну церкву, якій понад 200 років. Незважаючи на те, що в селі ніхто не проживає, вона діюча.

"Не допущено переростання низової лісової пожежі у верхову. Вогнем пройдено 4,5 га підстилки лісового масиву, 10 га сухої трави та самосівів, знищено 4 закинуті будівлі", - інформують рятувальники.
Поділитись

Новини по темі: