28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Фонд родини Розенблат постійно підтримує талановиту молодь, - Борислав Розенблат

Фонд родини Розенблат постійно підтримує талановиту молодь, - Борислав Розенблат

  • 8 квітня, 2019 15:28

У Житомирі відбувся гала-концерт літературного фестивалю-конкурсу «Обрії душі». Участь у конкурсі взяли близько 50-ти талановитих учнів. Усі школярі, учасники та переможці конкурсу, отримали подарунки від генерального спонсора -Фонду Родини Розенблат.

«Фонд родини Розенблат постійно підтримує талановиту молодь. У 2017 році ми провели творчий конкурс, а потім видали книгу дитячих поезій «Музика наших сердець». Тоді ми побачили як важливо школярам  знати, що їхня творчість справді потрібна, як вони радіють, коли пишуть не «в шухляду», а для людей. Загалом, ми багато років, послідовно підтримуємо розвиток української літератури в Житомирі, сприяємо молодим авторам, аби їхні книги побачили світ», - розповідає засновник Фонду, Борислав Розенблат.

5 квітня, під час гала-концерту, звучали проза, вірші та інші твори учасників конкурсу. 22 учасники отримали дипломи лауреатів, ще 25 дітей стали дипломантами.

«Це дуже гарна можливість проявити себе, показати свою творчість, це хороша можливість в компанії творчих людей знайомишся, знаходиш нові обличчя, це завжди дуже цікавий досвід», - говорить лауреатка конкурсу Дарина Полівіна.

Фонд родини Розенблат отримав подяку від організаторів конкурсу «Обрії душі».

«Можливо, колись хтось із цих юних поетів чи поеток зробить значний внесок у розвиток української культури! Багато учасників продемонстрували сильну поезію, прозу. Тут і дорослі, складні рими, і глибокий зміст у прозі. Тож ми радо долучаємось до такого меценатства, до розвитку поезії і прози у Житомирі», - розповіла голова Фонду родини Розенблат, Олена Розенблат.

Вчителі, організатори заходу, отримали подяки від Світлани Гресь, начальника управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.

«Ми дуже вдячні підтримці Світлани Гресь, Фонду родини Розенблат, усім нашим однодумцям. Ми побачили стільки радості на дитячих обличчях! Нашим завданням було об’єднати цих талановитих дітей, вони на конкурсі здружились, спілкуються між собою, це важливий результат», - розповідає співорганізаторка конкурсу Ірина Лубківська

Ідейними натхненниками заходу, приуроченого до днів народження Тараса Шевченка та Лесі Українки, стали житомирські педагоги Ірина Лубківська (ЗОШ №20), Надія Красноголовець (ЗОШ №20), Олена Вісковатих (ЗОШ №21) та Людмила Власенко (ЗОШ №27).

«Ми хотіли зібрати творчих, обдарованих дітей міста, щоб об’єднати цю велику потужну силу і щоб у дітей було гарне коло спілкування не лише в межах своєї школи, а й в межах нашого цілого міста»,  - говорить Олена Вісковатих, співорганізаторка конкурсу «Обрії душі».

Усі учасники могли надсилати одну авторську роботу в номінаціях: «Поезія», «Проза» (малі жанри: есе, етюд, оповідання тощо).Українські пісні для гостей свята виконувала народна артистка України, Ірина Шинкарук.

Прес-служба Фонду родини Розенблат

 

Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru
Поділитись

Новини по темі: