26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Стартувала розробка стратегії розвитку Житомирської області до 2027 року

  • 5 квітня, 2019 9:04
У Житомирі відбулось засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року. Про це «Журналу Житомира» повідомили у Житомирській облраді.

До складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Житомирської області увійшли представники влади, депутати, представники бізнесу, науковці та громадськість. Написана Стратегія має базуватися на засадах смарт-спеціалізації та активізації міжрегіонального співробітництва.

Наразі фахівці Мінрегіону спільно з групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» проводять цикл навчальних та інформаційних заходів. 
 

«Щоб підготувати якісний стратегічний документ стосовно регіонального розвитку, необхідно залучення не тільки якомога ширшого кола депутатів та представників влади, а також долучити бізнес та науковців. Кожний учасник процесу має взяти на себе відповідальність за кінцевий документ та безпосередньо долучатися до написання Стратегії», - зазначив національний експерт Програми «ULEAD з Європою» Петро Мавко.


Після розроблення та узгодження Стратегії регіонального розвитку її повинні затвердити на сесії обласної ради наприкінці поточного року.
Поділитись

Новини по темі: