29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирський виконком обговорив питання пільгового проїзду в маршрутках: конкретне рішення поки не знайдено. ФОТО

Житомирський виконком обговорив питання пільгового проїзду в маршрутках: конкретне рішення поки не знайдено. ФОТО

  • 3 квітня, 2019 15:26
Третій день у Житомирі міські перевізники відмовляються безкоштовно перевозити пенсіонерів та людей з інвалідністю. Пояснюючи: це вимушений крок й вимагають компенсації послуги з міського бюджету.

Як повідомляє Житомир інфо, «транспортне» питання взялися обговорювати на черговому засіданні виконкому. Профільний заступник міського голови звітує: дії перевізників незаконні, порушують умови договору й за це останніх штрафують.
 

«Впродовж цих двох днів управління транспорту по всім перевізникам здійснило перевірки, ліквідовувались ці оголошення. На всіх цих перевізників було складено акти й виписано штрафи про порушення умов договору», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


У свою чергу заступник начальника міського управління транспорту береться розповідати, як із маршрутниками ладнають у інших українських містах.
 

«В Івано-Франківську здійснюється пільгове перевезення пасажирів з 10 до 16 год. без обмеження, але в інші часи 3 пільгових місця. Компенсація з міського бюджету не здійснюється. У місті Кропивницькому визначено 6 категорій, компенсація з міського бюджету не здійснюється. Львів, перевозять всіх пільговиків і пенсіонерів, компенсація з міського бюджету становить 10% від обсягу перевезених пільговиків», - каже заступник начальника управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради Валентин Васянович.


«Як вони обліковують пільговиків?», - запитує член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

«Проводять обстеження, виводять коефіцієнт і обліковують. У Тернополі, Ужгороді діє картка, там цифра вираховується шляхом валідації у транспорті», - відповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«А немає стратегічного плану розвитку комунального громадського транспорту? Бо цей шантаж буде завжди», - говорить член виконавчого комітету Житомирської міської ради Андрій Дяченко.
 

«Вартість одного автобуса більше 3 млн грн, якщо ми кажемо про великі автобуси. Нам потрібно приблизно 150 автобусів, хоча б 60 автобусів, 17 вже є. Ця сума близько 500 млн грн і тут питання: дороги нам зробити, на які потрібно десь 350 млн грн, хоч на центральні. Що на початку робити, і коли ми це зможемо дозволити?! Чекати у нас часу немає, тому завтра - післязавтра нам потрібно збирати позачерговий виконком і приймати рішення, заслуховувати перевізників і всіх», - пояснює Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Натомість, обурені витівками перевізників питають і вимагають у влади, аби ті вплинули та заставили їх виконувати умови договору щодо перевезення пільгових категорій громадян у місті. Як варіант, називаючи посилення штрафних санкцій. Однак, такий варіант вирішення питання лише загострить ситуацію, - переконує Сергій Сухомлин.

«Ми можемо завтра заблокувати усіх перевізників, тільки на чому люди поїдуть на роботу? Потрібно розуміти відповідальність за таке рішення. Тому, я пропоную без емоцій, нормально, обговорити це питання, прийнявши зважене та правове рішення», - підсумовує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Втім, обіцянки міського голови не вгамували емоцій обурених пасажирів і деякі із них продовжили сперечатися із перевізниками вже поза межами виконкому.

























Поділитись

Новини по темі: