16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У день виборів на Житомирщині правопорядок забезпечуватимуть понад 2000 поліцейських

  • 29 березня, 2019 15:57
У Житомирській області у день виборів Президента України правопорядок забезпечуватимуть майже 2200 поліцейських та 150 нацгвардійців. Про це 29 березня повідомив керівник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко на спільній прес-конференції з Громадською мережею ОПОРА.
 

"На Житомирщині майже 2 тисячі 200 поліцейських та ще 150 військовослужбовців Національної гвардії України виконуватимуть завдання із забезпечення правопорядку під час проведення чергових виборів Президента України. Зокрема, охорону приміщень виборчих дільниць і збереження виборчої документації здійснюватимуть 1679 працівників поліції. Допомагатимуть підтримувати публічний порядок нам майже 350 членів громадських формувань. Окрім того, поліцейські забезпечуватимуть правопорядок на вулицях населених пунктів, реагуючи на всі повідомлення про події та правопорушення", - повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.




Також очільник поліції розповів, що створені додаткові резерви сили для оперативного реагування на можливі ситуації, які перебуватимуть безпосередньо у районах, а відтак матимуть можливість швидкого прибуття до місць подій.

29 березня продовжується процес передачі бюлетенів з окружних виборчих комісій до дільничних і станом на 13.00 майже половина з них уже доставили бюлетені до дільниць, а відповідно вони були взяті під охорону поліцією. До кінця дня усі дільниці перебуватимуть під вартою правоохоронців.

У свою чергу, регіональний представник мережі, координатор спостереження за виборами Тарас Чмут розповів про організацію діяльності представників ОПОРИ у день волевиявлення громадян.


 

"У межах всеукраїнської вибірки в Житомирській області, у всіх шести округах, працюватимуть наші короткотермінові спостерігачі. З 7 ранку і до встановлення підсумків голосування наша команда буде як фіксувати виявлені порушення, що стосуються виборчого процесу, так і збиратиме фактичні цифри голосів за кандидатів на пост Президента, задля швидкого опрацювання та оприлюднення у понеділок зранку результатів паралельного підрахунку голосів за версією мережі ОПОРА", - зазначив Тарас Чмут.


За даними поліції регіону, з початку проведення кандидатами на пост президента України передвиборчої агітації на території Житомирщини правоохоронці зареєстрували 59 повідомлень про події, можливо пов’язані з порушеннями виборчого законодавства. За 2 фактами нині триває досудове розслідування, один обвинувальний акт уже передано до суду.

Поділитись

Новини по темі: