25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міськрада закликає житомирян, які проживають в приватному секторі, укласти договори на вивезення сміття - інакше будуть штрафувати

Міськрада закликає житомирян, які проживають в приватному секторі, укласти договори на вивезення сміття - інакше будуть штрафувати

  • 27 березня, 2019 9:06
Житомирська міська рада закликає жителів приватного сектору заключити договір на вивезення побутових відходів. Зазначається, що роз'яснювальну роботу серед мешканців постійно проводить КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» та працівники компаній, що надають послуги з вивезення сміття.
 

«Є категорія мешканців приватного сектору, у яких відсутні договори на вивезення побутових відходів. Крокуючи зі свого помешкання на зупинку їм набагато зручніше викинути пакет зі сміттям біля дороги та не заключати договір з приватною компанією, чекаючи поки комунальна служба вивезе сміття самостійно», - повідомив начальник відділу комунального підприємства «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Олександр Круглий.


Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території міста Житомир і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Заступник директора приватного підприємства «ВЖРЕП№8» Сергій Кузьмінський розповів, що є приватні сектори в місті, де згідно санітарних норм не можливо встановити сміттєві баки, бо вулиці зі щільною забудовою приватного сектору. Він пояснив, що робити мешканцям в такому випадку.
 

«У такому випадку потрібно звертатись до компаній перевізників, які згідно розподілу територій відповідають за ваш район. У районах де неможна встановити баки використовується пакетний спосіб вивезення твердих побутових відходів з зазначенням дня, години та місця складання відходів. Таким чином вивезення відходів здійснюється з кожного двора, куди виїжджає спеціальний  транспорт та забирає пакети», - зазначив Сергій Кузьмінський.


Якщо ви ще не заключили договір з компанією на вивезення побутових відходів, ви можете звернутись до наступних компаній, які обслуговують територію міста Житомира:



Як повідомляв «Журнал Житомира», міський голова Житомира дав два тижні своєму профільному заступнику Сергію Кондратюку і підприємствам, які займаються вивезенням побутових відходів, на наведення порядку зі сміттям.
Поділитись

Новини по темі: