25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Від нарцисів до каньйонів: де цікаво провести Великдень і травневі свята

  • 25 березня, 2019 17:40
До травневих свят залишилося трохи більше місяця, а значить, пора задуматися про подорожі на ці дати. Пропозицій довгий вікенд у наших турфірм предостатньо. Де і за скільки можна відпочити, з'ясував сайт "Сегодня".
 

В долини


Найбільше навесні народу хочеться краси – найбільш затребувані в травні "квіткові" тури. Милуватися пропонують нарцисами, первоцвітами, сакурою і навіть просто бузком. Таке задоволення доступне за вельми скромні гроші. Наприклад, насолодитися полянами пролісок в Національному парку "Слобожанському" в селі Шарівка на Харківщині можна всього за 460 грн з носа. За ці гроші обіцяють довезти від Харкова до селища, провести до парку, а ще – пригостити кулішем прямо на відкритому повітрі. 

Триденний тур квітковими місцями Закарпаття обійдеться значно дорожче – в 4240 грн з особи. До нього увійдуть автобусні переїзди, проживання в готелі, два сніданки і два обіди. У поїздці туристи побачать Долину нарцисів неподалік Хуста і прогуляються під квітучими сакурами в Ужгороді. Також турфірма обіцяє організувати дегустацію сиру і равликів, купання в термальних джерелах в Велятині і екскурсію до Ужгородського замку, Музею побуту, біосферного заповідника і на оленячу ферму.
 

До каньонів


Провести свята на природі вийде і на Житомирщині. Всього за 650 грн з людини можна побачити мальовничі Коростишівський кар'єр і Житомирський каньйон, а ще прогулятися в місцевому парку з дивовижними скульптурами: камінням, що цілується, камінням в капелюхах, кам'яними кактусами і навіть гранітним Ейнштейном.

Любителям же оригінальних подорожей сподобається поїздка до Кривого Рогу заради техногенних красот. За 780 грн з людини покажуть вражаючий кар'єр, залізну копальню з майже "марсіанським" червоним озером з дуже солоною водою, катакомби шахти і музей гірничої техніки.
 

Якщо нарцисів недостатньо


Особливою популярністю на ці дати користуються і поїздки до Голландії, адже саме в той час там цвітуть тюльпани. Помилуватися ними можна відносно недорого – п'ятиденний автобусний тур до Нідерландів обійдеться всього в 4000 грн з людини. Дорогою до Амстердама туристам покажуть ще й Краків, Берлін, Прагу і Брно. 

До вартості поїздки увійде переїзд, проживання в готелях і сніданки, а ось за екскурсії доведеться доплачувати. За час туру у мандрівників буде можливість відвідати берлінський музей Пергамон (25 євро/775 грн), знаменитий своєю античною колекцією, покататися на кораблику чеською Влтавою (25 євро/775 грн), продегустувати чеське пиво (18 євро/560 грн), погуляти між вітряками в голландському селищі Зансе-Сханс (20 євро/620 грн) і, звісно ж, наробити яскравих селфі в парку тюльпанів Койкенхоф (38 євро/1180 грн).

Нагадаємо, нинішнього року українці гулятимуть цілих п'ять вихідних поспіль – з 27 квітня по 1 травня. Все через те, що Великдень випадає на 28 квітня, а робочий день 30 квітня перенесуть аж на 11 травня.
Поділитись

Новини по темі: