26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Дівчина з Бердичева пройшла навчання в престижній військовій академії, яку закінчив Черчилль. ФОТО

Дівчина з Бердичева пройшла навчання в престижній військовій академії, яку закінчив Черчилль. ФОТО

  • 25 березня, 2019 10:43
У родині Бугайчуків із Бердичева дідусь, мама, тато та дві доньки – військові. Якщо раніше наставником для всіх був глава сім’ї 72-річний Віталій Петрович, то нині орієнтиром стала курсантка 4-го курсу Одеської військової академії Анастасія.

Як повідомляє Укрінформ, дівчина впродовж року навчалася у Королівській військовій академії в Сандгерсті, що у Великій Британії (Royal Military Academy Sandhurst). 

Настя – єдина дівчина з України, яка потрапила у престижний навчальний заклад, котрий свого часу закінчили Уінстон Черчілль, принци Вільям і Гаррі Уельські та ще чимало відомих людей із різних країн.

Анастасія перемогла на університетській олімпіаді з англійської мови, склала тест IELTS, а за його підсумками Британська рада вирішила, що на одне із 2 місць, наданих Міністерством оборони Великобританії для навчання українських курсантів у Королівській військовій академії сухопутних військ у Сандгерсті, може претендувати саме вона. 
 

«Там я вчергове переконалася, що правильно обрала професію. Після навчання стала більш загартованою, стійкою, вольовою, і в мене з’явилися практичні навички командної роботи. Досі такого вишколу у моєму житті ще не було. Нас не ділили на дівчат і хлопців, і я вперше відчула себе у шкірі чоловіка. В армії Великобританії сержантам абсолютно все одно – дівчина ти чи хлопець. Якщо там хлопець запропонує дівчині допомогу, це вважатиметься образою, ніби він натякає, що вона не така ж сильна», – поділилася курсантка.


Рік Анастасія Бугайчук була англійською кадеткою (officer cadet). За цей час пройшла практичну підготовку до ведення військових дій у будь-якій місцевості, коли спати доводилося по 2 години на добу та носити на плечах рюкзак вагою до 30 кілограмів або 65-кілограмовий баул. За період навчання у Сандгерсті Анастасія неодноразово побувала навіть командиром взводу, що є обов’язковою вимогою для кадетів.





Поділитись

Новини по темі: