19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Бомба з цвяхами і шурупами: СБУ запобігла теракту в метро Харкова. ВІДЕО

Бомба з цвяхами і шурупами: СБУ запобігла теракту в метро Харкова. ВІДЕО

  • 22 березня, 2019 17:47
У Харківському метрополітені готувався теракт, метою якого були численні жертви та дестабілізація становища в країні перед виборами. Замовником кривавого злочину в СБУ називають спецслужби Росії. Повідомляється, що вони завербували харків'янина.

"Представники спецслужб РФ передали виконавцю вибуховий пристрій потужністю 600 грамів тротилу, який детонував від телефонного дзвінка. Вони також надали інструкцію для проведення підготовчих заходів і виплатили $15 000 за виконання злочину", — зазначили у Службі безпеки України.

В Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для підсилення його вражаючої дії та збільшення кількості постраждалих. 

Харків'янин залишив вибухівку у схованці, яка була виявлена правоохоронцями. Вони вилучили її і замінили на муляж, завдяки чому вдалося уникнути теракту.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника після встановлення на станції метро "Індустріальна" вибухового пристрою. Йому повідомлено про підозру в скоєнні терористичного акту.
 
Поділитись

Новини по темі: