19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З крана тече іржава вода. У КП «Житомирводоканал» назвали причини

З крана тече іржава вода. У КП «Житомирводоканал» назвали причини

  • 15 березня, 2019 11:03
У Житомирі протягом останньої доби мешканці міста масово скаржаться на якість водопровідної води. Про те, чому з кранів житомирян тече вода рудого кольору, "Журналу Житомира" розповіли в КП "Житомирводоканал".

"Протягом доби ми отримали багато запитів від житомирян стосовно того, чому після проведення аварійно-відновлювальних робіт на водопровідній мережі, вода з кранів має рудий колір. Вважаємо своїм обов'язком більш детально розповісти вам про цю проблему.

Отже, вміст заліза у питній воді спричиняє появу осаду, що накопичується у водопровідних трубах. І якщо в магістральних водопроводах через постійне проходження великого потоку води осад майже не затримується, то у внутрішньобудинкових мережах зазвичай він є.

У результаті зупинки і подальшого запуску води у внутрішньоквартальних та внутрішньобудинкових мережах у ході проведення ремонтних робіт, зупинках і перезапуску насосного обладнання, осад, що накопичився в трубах, піднімається і потрапляє безпосередньо у крани споживачів",
- інформує комунальне підприємство.

Для покращення якості води КП "Житомирводоканал" після ремонту промиває мережі.
 

"Але слід врахувати такі фактори: це не одномоментний процес, а процес, який займає певний час; водоканал відповідає за промивання труб до вводу у будинок, а внутрішньобудинкові мережі повинні промивати ВЖРЕПи або ОСББ, які відповідають за технічне обслуговування будівель", - зазначають комунальники.


КП "Житомирводоканал" зараз продовжує промивання системи після ліквідації наслідків аварії на трубопроводі на пров. 1-ому Кривому.
Поділитись

Новини по темі: