20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Balzac Fest: виставою у Житомирі стартував українсько-французький проект. ФОТО

Balzac Fest: виставою у Житомирі стартував українсько-французький проект. ФОТО

  • 15 березня, 2019 10:47
У Житомирській області розпочався чотиримісячний українсько-французький проект Balzac Fest. Фестиваль стартував виставою «Ігри вовків бальзаківського віку», яку презентували одразу в двох містах – Житомир та Бердичів.

Як розповіли «Журналу Житомира» в ОДА, автори вистави – Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та Київський театр «МІСТ».
 

«Життя та творчість Оноре де Бальзака – це частинка історії українсько-французьких стосунків. Особливо цікавою уже протягом двох століть є історія кохання французького письменника та нашої землячки Евеліни Ганської. І сьогодні, розпочинаючи кількамісячний проект Balzac Fest, сподіваємося на зміцнення українсько-французького культурного партнерства та популяризацію України, Житомирщини зокрема, за кордоном», – розповіла начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.


Вистава «Ігри вовків бальзаківського віку» – це парадоксальний погляд на постать Оноре де Бальзака та розповідь про його український період життя. Першими 14 березня побачили виставу глядачі Житомира та Бердичева

Сам фестиваль проходитиме одразу в кількох містах: Житомирі, Бердичеві, Верхівні та Києві. Завершиться Balzac Fest у червні.





Поділитись

Новини по темі: