19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ спіймала на хабарі чиновницю держпідприємства «Житомирстандартметрологія»

СБУ спіймала на хабарі чиновницю держпідприємства «Житомирстандартметрологія»

  • 14 березня, 2019 14:30
Служба безпеки України викрила на систематичному отриманні хабарів керівника структурного підрозділу державного підприємства «Житомирстандартметрологія».

«Оперативники спецслужби встановили, що начальниця одного з відділів держпідприємства налагодила механізм отримання неправомірної вигоди від приватних підприємців за позачергове проведення досліджень щодо відповідності продукції технічним вимогам та оформлення сертифікатів якості», - інформує прес-центр СБУ.

Вартість таких «послуг» становила у середньому до 10 тисяч гривень за одне дослідження залежно від складності робіт. За інформацією СБУ до «клієнтської бази» чиновниці входили не лише місцеві мешканці, але й комерсанти із Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Правоохоронці затримали жінку на робочому місці під час передачі чергового хабара у розмірі 5 тисяч гривень від приватного підприємця з Київщини. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.
Поділитись

Новини по темі: