29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Під Житомиром десантники проводять випробування нових бронеавтомобілів «Козак-2». ФОТО

Під Житомиром десантники проводять випробування нових бронеавтомобілів «Козак-2». ФОТО

  • 14 березня, 2019 9:35
На загальновійськовому полігоні під Житомиром пройшли випробування броньованого автомобіля «Козак-2». Невдовзі він планується надійти на озброєння Збройних Сил України.

Як повідомляє Командування Десантно-штурмових військ, броньований позашляховик випробовувався бездоріжжям, доланням водної перешкоди та надійністю балістичного захисту – обстрілом зі стрілецької зброї.

«Військовослужбовці вели по машині вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки та кулемету Калашникова з різних відстаней. Результат – позитивний», - інформує ДШВ.

Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що даний зразок бойової техніки зарекомендував себе як надійний броньований автомобіль з високою прохідністю.

Також на житомирському полігоні проводяться державні випробування новітньої вітчизняної бойової броньованої машини «Козак-2М1». Даний зразок сучасної техніки був перевірений полігонним бездоріжжям, зручністю веденням з нього вогню військовослужбовцями.

Після закінчення державних випробувань, «Козак-2М1» також можливо в подальшому надійде до підрозділів Десантно-штурмових військ ЗСУ.




























 
Поділитись

Новини по темі: