19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Гуляв в краденій куртці: в Житомирі затримали серійного злодія-домушника

Гуляв в краденій куртці: в Житомирі затримали серійного злодія-домушника

  • 12 березня, 2019 15:22
У Житомирі поліцейські вкотре затримали 28-річного чоловіка, який попри відносно молодий вік, уже має за плечима неодноразові судимості за вчинення крадіжок з чужих осель.

Як повідомили у ГУ Нацполіції Житомирщини, правоохоронці викрили чоловіка у злодіяннях не лише в Житомирі, а й у населених пунктах інших районів області.
 

"Підозрюваний спеціалізувався на проникненні до чужих приватних будинків, рідше – до квартир на перших поверхах багатоповерхівок. Потрапляв у помешкання, пошкоджуючи дерев’яні вікна або віджимаючи металопластикові. Виносив звідти усе цінне, що потрапляло на його очі: ноутбуки, золото, гроші, навіть верхній одяг господарів", - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.


5 березня до поліції звернулась жителька обласного центру із заявою про крадіжку нової куртки та грошей з її квартири. Оперативники, які виїжджали на місце події разом із слідчо-оперативною групою, упізнали знайомий почерк "квартирника".

Їх підозри підтвердили і записи камер відеоспостереження. За кілька днів правоохоронці розшукали підозрюваного в обласному центрі, одягненого у викрадену куртку.

"За останній час це не перше затримання цього чоловіка. Минулого разу, обираючи міру запобіжного заходу, суд призначив йому заставу у 50 тисяч гривень. Ця сума виявилась посильною для підслідного і, опинившись на свободі, він продовжив злодійський промисел", - повідомив Михайло Сорока.

Цього разу слідчі знову клопотали про тримання підозрюваного під вартою. 9 березня Корольовський районний суд м. Житомира підтримав клопотання частково, визначивши альтернативну можливість унесення застави 100 тисяч гривень.

За чинним законодавством за крадіжки, поєднані з проникненням в оселю чи інше приміщення, чоловікові загрожує від 3 до 6 років ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: