29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Сотні житомирян зробили селфі з Порошенком

  • 12 березня, 2019 10:13

У центрі Житомира на майдані Корольова відбулася зустріч виборців з Петром Порошенко – нині діючим Президентом України, та кандидатом у Президенти України на чергових виборах, що відбудуться 31 березня.

Звертаючись до присутніх учасників зустрічі, Петро Порошенко подякував українським воїнам та народу: «Я гордий, що тут з Вами, дякую за єдинство, за внесок у розбудову держави. «Армія, мова, віра» – це надійні основи для державності. Вклоняюся Вам, пишаюся Вами, Ви – молодці! Українці – унікальні своєю різноманітністю, та єдині в розумі, силі, волелюбності! У нашому розколі зацікавлений лише Путін».

Під час своєї промови Президент перерахував важливі історичні події, які лягли тяжким болем на душу кожного українця – голодомори, депортації, знищення української інтелігенції. І нинішня війна, на думку Порошенка, зробила український народ ще сильнішим та згуртованим.


- Агресія Росії розбудила проникнення української волелюбності та незалежності. Українці непереможні, їх ніхто не здолає. Спасибі Вам за зроблене.

 

Петро Порошенко, як Верховний Головнокомандувач України, відзначив відомі Житомирські військові бригади, які були першими на захисті України від російських окупантів у 2014 році і зараз несуть вірну службу – 95-ту Житомирську окрему десантно-штурмову бригаду, 30-ту Новоград-Волинську окрему механізовану бригаду ім. князя К. Острозького, 26-ту Бердичівську окрему артилерійську бригаду та житомирських спецпризначенців: «Війна забрала понад 200 синів Житомирщини. Я пам’ятаю та дякую воїнам, волонтерам та добровольцям. І ніколи нікому не дозволю поставити армію на коліна. Ніколи нікому не пробачу неповагу до наших воїнів», - наголосив Петро Порошенко.

Коментуючи нинішню виборчу кампанії в Україні, Петро Порошенко назвав незгодних з його баченням інакомислячих українців – «провокаторами» та «5-ю колоною», а своїх конкурентів – «їх кандидатами (Росії), які пропонують стати на коліна, здати землю ворогові та просити у Путіна пробачення, за те, що він напав на Україну». У Житомирі учасниками зустрічі були і представники Національного корпусу, які останнім часом відвідують усі президентські передвиборчі поїздки у регіони. Вони кричали Порошенку «Ганьба!». Порошенко у відповідь назвав їх проплаченими учасниками акції, і додав, що «саме з подібних акцій починалось захоплення ОДА у Луганську та Донецьку». Учасники мітингу – прихильники Порошенка за чиїмось наказом стали поперед активістами Нацкорпусу та затулили піднятими національними стягами активістів та їх плакати. Після промови Петро Порошенко звернувся до десятка активістів, які прийшли зірвати мітинг: «Ідіть повертати гроші, бо ви їх не відпрацювали!».

На його думку інші кандидати ведуть проти самого Порошенка інформаційну війну. Як і у інших виступах по Україні, він заявив учасникам зустрічі, що серед кандидатів у Президенти України є люди, які розпродали та знищували українську армію, в результаті чого, на початку війни вона була «гола і боса», та трималася за рахунок допомоги від громадян та волонтерів.

Коментуючи журналістські розслідування про тотальну корупцію в концерні «Укроборонпром» та заробіток грошей на війні і крові, Порошенко повторив вже неодноразово сказану ним думку:

«Тимчасова парламентська слідча комісія з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у збройних силах, підриву обороноздатності держави, в тому числі в концерні «Укрборонпром» має дослідити кричущі факти, причетність до них будь-яких гучних прізвищ і жодне прізвище, посада чи наявність знайомих не дадуть індульгенції».

Під час виступу, окремо Петро Порошенко зупинився на темі децентралізації, наголосивши, що вона дала величезні можливості для розвитку ОТГ, в тому числі і для Житомира.
 


- Новий корпус Житомирської гімназії №3, перебудови стадіонів «Полісся» та «Спартак», відкритий центр реабілітації воїнів АТО, початок ремонту набережної Шодуарівського парку, майбутній ремонт будівлі обласного театру та магістрату – це результат децентралізації. Дякую головам ОТГ.

 

Розповідаючи про свою передвиборчу програму, він зазначив, що ще одним з «ворогів» України є бідність, і він, у разі можливої перемоги у виборах, вважає за необхідне боротися з цим ворогом, «відкривши фронт проти бідності». Зокрема Президент говорив про пенсіонерів, зазначивши що український уряд обіцяє у березні-квітні здійснити виплати на загальну суму 2410 гривень пенсіонерам, які отримують найменший рівень пенсії, за індексацію 2015-2016 років. Це кошти, які були отримані за рахунок легалізації так званих «євроблях». Також на думку президента життя українських пенсіонерів суттєво покращиться внаслідок обіцяної поточної індексації: «Ми проводимо індексацію пенсій українських пенсіонерів, вже зараз вони зростуть приблизно на 554 грн».
 

Також він зробив офіційну публічну заяву до російського президента: - «Звертаюсь до Путіна: Ми – гордий, свободолюбивий, миролюбвиий народ! Ми нікому не дозволимо хазяйнувати на нашій землі!».
 

«Я присвячую своє життя щоб зберегти Україну, присвячую Україні та Вам. Мета нашої сьогоднішньої зустрічі наступна – я прошу Вас дати мені мандат довіри», -  заявив зі сцени Порошенко.
 

Після зустрічі Президент пішов до людей. Сотні житомирян зробили селфі з Петром Порошенком.




























Поділитись

Новини по темі: