18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Профілактика глаукоми: в Житомирі до 15 березня безкоштовно перевірятимуть зір

Профілактика глаукоми: в Житомирі до 15 березня безкоштовно перевірятимуть зір

  • 12 березня, 2019 8:30
З 11 по 15 березня в рамках Всесвітнього тижня глаукоми у лікувально-профілактичних закладах області проводяться дні відкритих дверей, під час яких кожен бажаючий зможе відвідати лікаря загальної практики-сімейної медицини, терапевта або офтальмолога для безкоштовного обстеження органів зору, вимірювання внутрішньоочного тиску, проведення діагностики глаукоми.

Про це «Журналу Житомира» розповіли в Житомирській облдержадміністрації.

Зокрема, у кабінетах № 523, 525 та 526 поліклініки обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського з 9 до 15 години лікарі-офтальмологи проводитимуть прийом громадян та запрошують усіх бажаючих пройти обстеження зору, виміряти внутрішньоочний тиск та отримати консультації фахівців.

Глаукома є провідною причиною глобальної незворотної сліпоти у світі. Загальна кількість хворих на глаукому в світі наближається до 100 млн осіб. На диспансерному обліку в Житомирській області з приводу глаукоми перебувають 7098 осіб

Довідка. Своєчасна діагностика глаукоми – це перший крок до збереження зору. Виявити глаукому може лікар-офтальмолог після повного діагностичного обстеження всієї зорової системи. Щоб визначити початок захворювання, одного вимірювання внутрішньоочного тиску недостатньо. При комплексній діагностиці на сучасному обладнанні детально обстежується очне дно і диск зорового нерва, а також досліджується поле зору. Тільки в ході такої діагностики можна виявити ті початкові прояви, які виникають ще до ранніх змін у полі зору, і вчасно зупинити розпочатий процес.
Поділитись

Новини по темі: