19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі поширюють листівки з комуністичною символікою та закликами створювати диктатуру. ФОТО

У Житомирі поширюють листівки з комуністичною символікою та закликами створювати диктатуру. ФОТО

  • 11 березня, 2019 17:02
У Житомирі невідомі розмістили листівку у вигляді бюлетеня з написом «Выбора нет» та комуністичною символікою на місці демонтованого пам’ятного знаку по вулиці Перемоги. Раніше на цьому місці був знак на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора, який підлягав декомунізації та був знятий.

Як повідомляє ОПОРА, ззовні листівка нагадує виборчий бюлетень, однак розгледіти прізвища кандидатів неможливо, текст розмитий. Посередині «бюлетеня» червоним напис «Выбора нет». Нижня частина листівки – заклики до боротьби та комуністична символіка серп і молот.

«Только борьба за пролетарскую диктатуру! В капиталистическом обществе мы имеем демократию урезанную, убогую, фальшивую, демократию только для богатых, для меньшинства. Диктатура трудящихся даст полную демократию для народа, для большинства, позволит подавить эксплуататоров – олигархов, дельцов, коррупционеров, и всех их прихвостней – лжецов и шовинистов. Создавай профсоюз на производстве, отстаивай свои права, изучай марксизм, объединяйся с единомышленниками для борьбы!», – написано на листівці.

Такі листівки розміщені і в інших частинах міста.
 

«Є листівки українською та російською мовами. Вони є не лише тут. Ще такі бачили по вулиці Львівській», – розповів житомирянин Олексій.


Керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко зазначила, що на даний час інформація про надходження повідомлень про виявлення таких листівок перевіряється.





Поділитись

Новини по темі: