19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Петро Рудь може позбутися мандата депутата Житомирської міськради за прогули

Петро Рудь може позбутися мандата депутата Житомирської міськради за прогули

  • 7 березня, 2019 14:58
Гендиректор ПАТ "Житомирський маслозавод" Петро Рудь уже другий рік поспіль пропускає понад 50% засідань постійної комісії. Відповідно до моніторингу Громадського руху ЧЕСНО, троє депутатів Житомирської міської ради можуть позбутися мандата. 

Остаточне рішення ухвалює партія, від якої депутат балотувався до ради, хоча ініціювати процес відкликання можуть виборці.

Найзаможніший житомирянин, депутат міськради від "БПП "Солідарність" Петро Рудь минулого року знову прогуляв понад половину засідань постійної комісії (59%) та майже половину сесій (47%). 2017-го він пропустив 57% засідань земельної комісії та 50% сесій.

Депутат виправдовує свої прогули надмірною зайнятістю.
 

"Причин повно, бо в усіх радах перебуваю. І в різні комісії позаводили. Де я тільки не буваю... Буває таке, що туди я йду, а туди не йду, і міняюсь ось так. У Києві постійно. Сім сесій я не міг пропустити. У мене постійно виїзди, бізнес, усе разом взяте. Вам цього не зрозуміти. Зараз приїжджають з Києва, і ці президентські вибори. Усі їдуть. І що ти скажеш, відмовиш? Не можна відмовити", - говорить Петро Рудь.


Петро Рудь на сесії міської ради - Фото Вголос.Zt


Однопартієць Рудя Костянтин Єремейчук також 2018 року пропустив 59% засідань земельної комісії та 33% сесій.

Депутат від "Опоблоку" Володимир Тичина, який є директором ПП "ВЖРЕП №4", прогуляв 20% сесій і 55% засідань земельної комісії.

"Це щось дуже багато. Тому що я серпень, вересень, жовтень слабував, листопад хворів. А до цього на всіх комісіях був", – пояснив Тичина.

Якщо політичні партії цього року ухвалять рішення про відкликання з ради прогульників, тоді замість Петра Рудя та Костянтина Єремейчука від "БПП" депутатами стануть відповідно Олександр Карпінський і Микола Прилипко. 

Від "Опозиційного блоку" в разі відкликання Тичини його місце в міськраді посяде Юрій Самборський.

Хто став прогульником?

Згідно з методологією Громадського руху ЧЕСНО, прогульниками вважаються депутати, які пропустили від 25% до 50 % засідань сесій чи комісій.







Поділитись

Новини по темі: