19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Справа Муравицького: суд у Житомирі продовжив домашній арешт ще на 3 місяці

Справа Муравицького: суд у Житомирі продовжив домашній арешт ще на 3 місяці

  • 7 березня, 2019 8:56
Суд у Житомирі продовжив до 3 травня цілодобовий домашній арешт підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому.

Про це у телефонній розмові із кореспондентом Укрінформу повідомила консультант Корольовського районного суду міста Житомира Марина Шведюк.
 

"Суд постановив продовжити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Термін дії домашнього арешту щодо обвинуваченого визначений тривалістю 60 днів, тобто до 3 травня 2019 року", - зауважила Шведюк.


Наступне засідання у цій справі заплановане на 22 березня.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року суд заарештував житомирського журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують за кількома статтями КК. Зокрема за ч. 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частини 1 статті 111 (державна зрада), частини 2 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності), частини 1 статті 258- 3 (участь в діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, в Житомирській області Муравицкий, за вказівкою російських кураторів, "готував і поширював антиукраїнські матеріали". Підготовлені статті публікувалися на шести інтернет-сайтах, які адмініструвати з РФ і тимчасово окупованих територій України.
Поділитись

Новини по темі: