20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі відкрили виставку, присвячену корінним народам Австралії

У Житомирі відкрили виставку, присвячену корінним народам Австралії

  • 6 березня, 2019 16:28
  • 1
6 березня у Житомирському краєзнавчому музеї презентували інформаційну виставку, яка має на меті ознайомити спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

Як стало відомо "Журналу Житомира", пересувна виставка орагнізована за підтримки Посольства Австралії в Україні, Національного музея Австралії та Міністерства закордонних справ та торгівлі Австралії.

Оглядаючи експозицію, яка складається з 26 графічних фотопанно, відвідувачі матимуть змогу побачити карту і фото островів Торресової протоки, дізнатися більше про ритуальні маски та їхніх творців – представників корінного населення.
 

"У водах Торресової протоки, що відокремлює Австралію та Папуа Нову Гвінею, поблизу північної частини Австралійського материка, розташовано понад 200 невеликих островів. Самобутня культура мешканців островів у межах кожного острова чи навіть громади має свої особливості.
Виготовлення і носіння масок мешканцями островів є однією з найяскравіших традицій регіону, що продовжує жити й сьогодні. Вони виготовляються з панцирів морських черепах і вкриваються дивовижними візерунками, що наносяться загостреними каменями і мушлями за допомогою трафаретів", - розповідають організатори.


Виставка триватиме в музеї до 31 березня. Адреса: м. Житомир, майдан Замковий, 1.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

7 березня, 2019 10:28:33

А виставку корінних народів України коли відкриють?