20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир має намір відмовитися від поліетиленових пакетів

  • 27 лютого, 2019 8:28
  • 1
На сайті Житомирської міської ради днями з'явився проект рішення сесії "Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади".

"Пропонувати покупцям альтернативу використанню пластикових пакетів: паперові пакети, торбини з тканини тощо. Розробити Програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання альтернатив пластиковим пакетам. Змінити стандарти обслуговування покупців", - йдеться у документі.

У мерії роз’яснюють, проект рішення носить рекомендаційний характер. Прямого впливу на бізнесові структури документ не матиме. Головне — заявити про напрям вирішення проблеми, інформує СК1.
 

"Це рішення не несе зобов’язуючий характер, тому, що це можливо було б у разі існування відповідних законів в Україні, тому, що загальнодержавне законодавство відстає від місцевих ініціатив, які ідуть з низу, з міст, це виключно про добровільність, про інформування і про створення і підтримки ініціативи знизу, аби міняти свідомість людей, що пластикові пакети їх треба зменшувати", — сказав директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


Окрім порозуміння з бізнесом, важлива готовність самих житомирян відмовитись від поліетиленових пакетів.

Для тих, хто немає чіткої позиції щодо у ставленні до поліетилену, автори проекту запланували проведення роз’яснювальної роботи та загальноміських заходів. Готові навчати альтернативам пакування речей і товарів.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

27 лютого, 2019 9:22:38

хороша ініціатива, аби не забули про неї