17 квітня, 2024
Ми в соцмережах

MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

  • 26 лютого, 2019 8:33
Суспільний мовник (Національна суспільна телерадіокомпанія України) і співачка MARUV не підписали договір про участь у Євробаченні-2019, відтак співачка не прежставлятиме Україну на конкурсі.

Співачка Анна Корсун (сценічне ім’я — MARUV) здобула перемогу в шоу Національний відбір у результаті чесного конкурсу й одержала максимальний бал від глядачів. Її виступ високо оцінили музичні експерти, представники шоу-бізнесу та глядачі.

Однак, НСТУ зазначає, що у виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання.

"Після підписання договору з ПАТ "НСТУ" на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі. Після проведених перемовин ПАТ "НСТУ" та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі", — йдеться на сайті Суспільного мовника.

Також згідно з правилами Євробачення (п. 2.6) мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу.
 

"Саме для уникнення надмірної політизації конкурсу (що є й вимогою Євробачення) НСТУ прописало в Угоді умови (для всіх учасників), що сприяли б врегулюванню цього болючого питання.

Зокрема: відмову представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у рф (три місяці після конкурсу). А також уважного ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні (решта умов, щодо прав, приміром - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейської Спілки Мовників). 

Саме НСТУ несе відповідальність за будь-який негативний прояв представника України на Євробаченні. Як в середині країни, так і назовні. Але... Не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами", — написав у соцмережі голова правління НСТУ Зураб Аласанія.


Рішення про виконавця, що представлятиме Україну на Євробаченні поки не прийнято. Перемовини із наступним кандидатом почнуться сьогодні.
Поділитись

Новини по темі: