20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Виставка скасована: Житомир не побачить «Квантовий стрибок Шевченка». ФОТО

Виставка скасована: Житомир не побачить «Квантовий стрибок Шевченка». ФОТО

  • 25 лютого, 2019 17:05
  • 4
У Житомирі скасували проведення виставки «Квантовий стрибок Шевченка», аби запобігти нагнітанню соціальної напруги.

Разом з тим, Управління культури та туризму Житомирської ОДА у соцмережі повідомляє, що проект міг би привернути увагу молоді по постаті Тараса Шевченка.
 

«Управління культури та туризму ОДА вважає, що Тарас Шевченко є вагомою постаттю, яка об‘єднує українців у всьому світі. Такий формат популяризації Шевченка, на нашу думку, привернув би увагу молоді. Ми звикли вважати, що хліб, вишиванка, калина, гопак і пісня символічно трактують нашу українську ідентичність. Від них вже рукою подати до культурного коду нації – Тараса Шевченка.

Проект «Квантовий стрибок Шевченка» – це сплав вільнодумства та науки, це спроба осучаснити старе та архівувати популярні культурні образи. Це мандрівка у часі, просторі з Тарасом Григоровичем. Проте ми вирішили відмінити виставку «Квантовий стрибок Шевченка» художника-ілюстратора Олександра Грехова в Житомирі, щоб не було приводу для соціальної напруги», - йдеться у повідомленні.


Варто додати, виставку «Квантовий стрибок Шевченко» відкрили 10 лютого на станції метро «Тараса Шевченка» в Києві. У серії плакатів український поет представлений в образі Альберта Ейнштейна, Фріди Кало, Джека Горобця, Гаррі Поттера і інших популярних персонажів та історичних особистостей. Проект створили Національний музей Тараса Шевченка та Київський метрополітен спільно і ілюстратором Олександром Греховим.

Через тиждень після відкриття вандал, озброєний ножем, знищив більшість постерів виставки. Після цього, організатори прийняли рішення про дострокове закриття виставки.



















Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Игорь
26 лютого, 2019 1:19:29

Чому Житомир не скоро побачить заплановану виставку «Квантовий скачок Шевченко»? <br /> https://zaborona.com/suspilstvo-zakrytykh-dverej-pro-shcho-hovoryt-protystoiannia-ultrapravykh-i-khudozhnykiv/?fbclid=IwAR1PlS5Q_iEN20H163g30SRkY_wtz2U713wws_Iu0aJ4wmKdwTGPoe-ZPCg

26 лютого, 2019 17:34:16

дуже жаль, що не побачить. Нічого, мої студенти ці картини точно побачать. Бо вони класні

26 лютого, 2019 18:54:21

Дуже добре, що ми домоглась скасування цього паплюження

26 лютого, 2019 20:01:05

На 3. Написала людина, яка Шевченка знає в обсязі шкільної програми совкової школи. Ви б не лізли в культуру, бо це не Ваша стихія. Займайтесь краще самоосвітою, щоб не виставляти себе невігласом на загальне посміховисько. Були вже часи, коли виставки розганяли бульдозерами, та минули. Назавжди. Такий Ви антисовєтчік, що хочете ті часи повернути.

27 лютого, 2019 17:21:18

Як ми вміємо всим ярлички вішати)) Така продвинута шевченкологиня, але не помітно було ані при ригах, ані тепер якихось заходів для популяризації Шевченка. Не Вам мені вказувати, куди і навіщо лізти - я лізу до культури рівно там, де вона перетинається із національною пам&#39;яттю і не дозволю паплюження

28 лютого, 2019 16:51:27

На 5. Нагадати про ті ярлики, які Ви на мене пару років назад навішали?  Я роблю для популяризації Шевченка дуже багато, а те, що Ви цього не бачите, якраз говорить, що Ви до культури як горбатий до стіни. Читайте Шевченка і буду Вам щастя. Не робіть з нього мертвого ідола, бо він живий геній.

28 лютого, 2019 18:29:27

Угу, пам&#39;ятаю)) Що я маю карту поляка і майже громадянство)) Не Вам мені вказувати що робити. Ніхто не дозволить паплюжити Шевченка

1 березня, 2019 8:37:11

На 8. І де я таке писала? а от що Ви про мене писали, певно, забули. Хоч за таке в цивілізованому суспільстві в суд подають. Тіштеся своєю ситуативною перемогою. Але навіть Мангишлак, Колима, Соловки бульдозери, психушки мистецтво не спинили в розвитку, не те що Ви зі своїми смішними заборонами в цифровий вік

1 березня, 2019 15:43:57

Маєте коротку пам&#39;ять. В разі чого Стрільчик підтвердить. Але добре, тепер спробуємо покарати Грєхова)

28 лютого, 2019 18:26:35

Дуже добре, що ми домоглась скасування цього паплюження