28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир проти будівництва хутряних ферм - акція на підтримку тварин. ФОТО

Житомир проти будівництва хутряних ферм - акція на підтримку тварин. ФОТО

  • 24 лютого, 2019 18:01
  • 3
Сьогодні в Житомирі більше 50 чоловік зібрались на вулиці Михайлівській заради того, щоб приєднатись до всеукраїнської антихутряної акції.

Активісти під час заходу збирали підписи на підтримку законопроекту "Про заборону хутряного виробництва в Україні", пише сайт 0412.ua.

«Ми не носимо хутряного одягу, носимо все зі штучних матеріалів. Вважаємо, що людина спокійно може обійтися і відмовитися від цього, зберігши тисячі життів тварин. Виховуємо це в своїй дочці», – розповідає Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.


Лідер ініціативи Олександр Тодорчук зазначив: «Разом ми закликаємо українців відмовитися від кривавого жлобства, а депутатів заборонити хутряні ферми. Сьогодні зібрали підписи на підтримку законопроекту 10019 та кілька мішків хутряних речей для безхатченків. Боротьба триває!»

Олена Станишівська, волонтер, зоозахисник: «Ми проти хутряних ферм, тому що це знущання над тваринами. В Україні впродовж року заради хутра вбивають понад 600 тисяч тварин. Крім того, хутряне виробництво негативно впливає на навколишнє середовище, здоров’я людей та клімат вцілому».

Сьогоднішню акцію прокоментувала Олександра Мельник, директорка КП "Центр зхисту тварин": «Близько 20 європейських країн вже заборонили або знаходяться в перехідному періоді щодо заборони виробництва хутра. Це говорить про те, що цивілізований світ поступово відмовляється від натурального хутра. І, на превеликий жаль, виробники перевозять свої підприємства в Україну, бо в нас це питання законодавчо не врегульоване. Але сьогодні ми збираємо підписи і сподіваємося, що наші голоси та гасла почують».

Раніше повідомлялось, що Житомирська ОДА підписала меморандум з інвестором з Данії з будівництва норковій ферми в області.


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм


Житомир проти хутряних ферм

 

Данcький інвестор буде вирощувати пушних звірів під Житомиром

 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

24 лютого, 2019 18:25:13

Коцюба не прийшла?

Віталій Гуреля
25 лютого, 2019 6:31:29

Тільки не кажіть їм, що ковбасу роблять теж з тваринок, які помирають не своєю смертю... <br /> Зберегти життя тварині? Якби не хутрова ферма її взагалі не було б! <br /> А ще хутрових зайчиків у лісі жорстоко поїдають вовки та лисиці! Активісти, що з цим робитимемо?

Димка Пухтаевич
25 лютого, 2019 9:46:09

Gurelyav.. вообще-то это природа, а мы ж люди разумные... по идеи должны быть