28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Голодні та замерзлі: в Житомирській області у горе-матері забрали трьох дітей

Голодні та замерзлі: в Житомирській області у горе-матері забрали трьох дітей

  • 19 лютого, 2019 17:00
  • 1
В Житомирській області під час профілактичного рейду соцслужб за адресами проживання кризових родин було виявлено трьох замерзлих і голодних дітей, а також їх нетверезу матір. Жінка перешкоджала поміщенню дітей до лікарні, а потім ще й з ножем накинулась на поліцейських.

Як повідомляє "Журналу Житомира" ГУ Національної поліції Житомирщини, подія трапилася 18 лютого в одному із сіл Овруцького району. Відомо, що сім'я перебуває на обліку, як "проблемна" з 2012 року. У 2015 суд вже розглядав питання про позбавлення батьківських прав, але вирішив дати жінці другий шанс. 46-річна жінка має неповнолітніх дітей - 13-річну доньку і двох синів 11-ти і 7 років.

Днями в Овручі відбулося засідання комісії, де в присутності жінки повинні були розглядатися питання, що стосуються її дітей. Однак мати туди не з'явилася. 18 лютого для перевірки причин неявки працівники органу опіки приїхали в будинок, де поживає родина. Усередині вони застали повний безлад, холодних і голодних дітей та їхню матір, яка по явними зовнішніми ознаками перебувала в нетверезому стані.

Діти самі просили у візитерів забрати їх до лікарні, де вони змогли б відігрітись і поїсти. 

Горе-мати була категоричною і всіляко перешкоджала вилученню дітей і їх передачі прибулим до обійстя медикам. За таких обставин на місце події було викликано поліцейських, у присутності яких соціальні працівники змогли завершити процедуру вилучення дітей.

"Поліцейські провели з жінкою профілактичну бесіду й теж залишали її обійстя. Господарка ж раптом схопилась за ножа і кинулась з ним навздогін інспектору ювенальної превенції, висловлюючи погрози. Правоохоронець вчасно помітив такі дії й вибив з рук жінки небезпечний предмет", - інформує поліція.

Троє неповнолітніх дітей, вилучених із кризової родини, нині знаходяться у медичному закладі, де їх станом опікуються медики. Вирішується питання про місце їх подальшого перебування. Жінці за чинним законодавством загрожують виправні роботи, піврічний арешт, обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.





Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

19 лютого, 2019 20:08:03

де в коментарях противники ювенальної юстиції?

20 лютого, 2019 10:46:52

Типу ККЧ? Коцюбко, Котенко, Чижова?