29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирська область очікує поставку 7 тисяч доз вакцини проти кору, краснухи та поліомієліту

Житомирська область очікує поставку 7 тисяч доз вакцини проти кору, краснухи та поліомієліту

  • 18 лютого, 2019 16:37
Міністерство охорони здоров'я України підписало наказ щодо розподілу вакцин проти поліомієліту, кору, паротиту і краснухи. Найближчим часом 390 тисяч доз вакцини будуть доставлені в медичні заклади по регіонам. Житомирщина також очікує на нову партію вакцин.

За повідомленням управління охорони здоров’я ОДА, Житомирська область очікує на 7 тисяч доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи. Цього року у січні вже отримували понад 21 тисячу доз вакцини КПК.

Начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський інформує, що Житомирщина повністю забезпечена вакцинами для профілактики кору, паротиту та краснухи для щеплення дітей згідно із Календарем щеплень.

Нагадаємо, що дітей вакциною КПК щеплюють у віці 12 місяців та ревакцинують у 6 років. МОЗ України наголошує, що лише наявність двох доз вакцини створює захист від захворювання. Дорослим варто перевірити свою карту щеплень на предмет наявності саме двох доз вакцини КПК, або ж здати аналіз на виявлення антитіл.

Нагадаємо, аби вакцинуватись необхідно звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де з понеділка до суботи проводять відповідні щеплення.
Поділитись

Новини по темі: