16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Програма «Муніципальна няня». Бабуся може отримувати зарплату за виховання своїх онуків

Програма «Муніципальна няня». Бабуся може отримувати зарплату за виховання своїх онуків

  • 13 лютого, 2019 11:12
  • 1
Бабуся або дідусь, які доглядають за своїми онуками, можуть отримувати за це зарплату. Це стало можливо завдяки урядовій програмі "Муніципальна няня".

Як повідомляє Державна служба зайнятості, щоб стати муніципальної нянею необхідно зареєструватися фізособою підприємцем або юридичною особою, яка надає послуги з догляду за дітьми до 3-років.

"Нас запитували може бабуся бути муніципальної нянею. Може, обмежень немає. Потрібно тільки зареєструватися або фізичною особою підприємцем або юридичною особою, що надає послугу догляду за дітьми до 3-х років. Це особливо вигідно тим бабусям чи дідусям, яким не вистачає страхового стажу до пенсії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 2019 року в Україні запрацювала програма допомоги батькам - "Муніципальна няня", в рамках якої сім'я зможе щомісяця отримувати від держави допомогу в розмірі 1626 гривень на відшкодування зарплати няні.

Найняти муніципальну няню та укласти з нею договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років може один із батьків або опікунів дитини. Достатньо обрати няню, укласти з нею офіційний договір, який не потребує нотаріального завірення, і подати документи у найближче управління соцзахисту.

Крім заяви про надання допомоги, потрібно додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорту мами або тата, підтверджуючі документи про оплату послуги няні (виписка з банківського рахунку, розрахункова квитанція тощо). 





 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Гала Ищук
13 лютого, 2019 19:31:56

Чи існує програмами по догляду за людьми похилого віку (90 років).