23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У житомирському університеті викладатимуть чирлідинг

У житомирському університеті викладатимуть чирлідинг

  • 12 лютого, 2019 8:59
У Житомирському державному університеті імені Івана Франка сприятимуть популяризації чирлідингу в місті та області. З навчального року 2019/2020 рр. на факультеті фізичного виховання і спорту вишу хочуть відкрити нову спеціальність за освітньою кваліфікацією "Магістр", інформує Спортивний Житомир.
 

“Нещодавно у нас відбувся семінар "Особливості впровадження чирлідингу в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів" за участі президента федерації чирлідингу України Боляка Андрія Анатолійовича. Захід пройшов дуже вдало, багато викладачів було. Тепер ми хочемо розвивати цей вид спорту, бо він зараз дуже популярний і навіть є в шкільній програмі. З наступного навчального року будемо проводити набір студентів магістратури на нову освітню програму “Фітнес та рекреація”. У навчальний план цієї програми ми плануємо ввести чирлідинг”, - розповіла декан факультету  Тамара Кутек.


Довідка: чирлідинг - вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Чирлідинг зародився в США в 1870-і роки і набув найбільш широкого поширення до середини XX століття.

Чирлідинг можна розділити на два основних напрямки: змагання команд за програмами, підготовленими за спеціальними правилами; робота зі спортивними командами, клубами, федераціями.
Поділитись

Новини по темі: