20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Пройшов лісом 20 кілометрів: на Житомирщині розшукали заблукалого пенсіонера

Пройшов лісом 20 кілометрів: на Житомирщині розшукали заблукалого пенсіонера

  • 11 лютого, 2019 14:50
9 лютого в Олевському районі Житомирської області у лісі загубився 71-річний чоловік. Пенсіонер пішов зранку до зимового лісу по березовий гриб, проте назад дорогу знайти не зміг.

Про те, що чоловік заблукав, він розповів телефоном своєму сусіду, який в свою повідомив про подію поліцейським, інформує ГУНП Житомирської області.
 

"Пошуки організували разом із односельцем заблукалого. Обговорили спільні дії і маршрути. Він вирушив своїм автомобілем. Ми з колегами поїхали іншим шляхом. При цьому тримали на зв’язку пенсіонера, якого повсякчас орієнтували на вихід з манівців до широкої дороги чи місця, яке він зможе упізнати. По голосу, чоловік не падав духом і тримався молодцем у такій, здавалося б, критичній ситуації", - розповідає поліцейський сектору реагування патрульної поліції Сергій Тищенко. 


Уже за годину після початку пошукової операції Анатолій Юрійович таки вийшов на узлісся уже у сусідньому Ємільчинському районі, де його зустріли поліцейські і товариш-сусід. 

Про те що він заблукав, літній чоловік розповів по телефону своєму сусідові, який в свою чергу повідомив про подію поліцейським.
 

"Іти ж бо довелося довго, увесь день, ще й складним безпуттям. Я ніби й звичний до лісу, бо виріс і все життя прожив у цій місцевості, а собачку шкода було. І треба ж такому трапитись, щоб збитись зі шляху! – дивується Анатолій Юрійович. – А як ніч у лісі застала – то й геть халепа. Говорити дружині не хотів, бо знервувалася б і довелося б її також рятувати. А я знав, що в біді не залишусь! Спасибі за це доброму сусідові і хлопцям-поліцейським. Не дали старому у лісі замерзнути".


Загалом за день 71-річний Анатолій Юрійович пройшов по лісі близько 20 кілометрів.
Поділитись

Новини по темі: