28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Витрати на «комуналку» мають становити не більше 15% доходу родини, - Анатолій Гриценко у Житомирі Боротьба з корупцією, зменшення тарифів

Витрати на «комуналку» мають становити не більше 15% доходу родини, - Анатолій Гриценко у Житомирі Боротьба з корупцією, зменшення тарифів

  • 11 лютого, 2019 8:25

Боротьба з корупцією, зменшення тарифів, підвищення середньої зарплатні до 700 євро і вище – це ключові завдання передвиборчої програми Анатолія Гриценка.  Він упевнений, що всі їх можна виконати протягом одного президентського терміну. І заявив – у команду добирає професіоналів, які готові діяти. Тому втілювати президентську програму у життя почне вже з першого дня на посаді. Про це політик розповів під час пре-конференції у Житомирі. Також кандидат на пост президента побував на місцевому підприємстві «Рудь» та провів зустріч з виборцями, де відповів на їхні запитання. 

Чиновників перевірятимуть на поліграфі і провокуватимуть хабарями

«Корупційні схеми коштують країні 250-400 млрд. гривень. Боротьба з корупцією - це перше, з чого ми почнемо, і починати треба з себе. Не мої вказівки буде виконувати генпрокурор, а те, що записано в законі. І будуть отримувати по зубах шахраї», – сказав Анатолій Гриценко під час прес-конференції.

На питання про те, як чинитиме з корупціонерами, розповів: за хабарництво каратиме жорстко, без винятків. А також запровадить перевірки на поліграфі та провокації хабарями. Якщо подолати корупційні схеми, то за рахунок грошей, які повернуться у бюджет, можна буде збільшити зарплати і пенсій.

Ще одна з першочергових задач для президентської команди Гриценка – це зменшення тарифів. «Комуналка» не має становити більше 15% доходу родини, переконаний Гриценко. А тарифи, зокрема, на газ треба знижувати, прибравши корупційні схеми та наростивши власний видобуток блакитного палива.

«Пенсії можна підняти вже зараз, не потрібно нічого чекати. Наше завдання, щоб витрати на комунальні послуги не перевищували 15% доходів», - зауважив кандидат.

Повернути окуповані території можна протягом 5 років. Але тільки на українських умовах

Оборонна реформа у виборчій програмі Гриценка – одна з ключових. Політик вважає, що армія повинна бути професійною.

«Я записав у програмі, що примусовий призов буде скасований і ми його скасуємо. Натомість будуть три речі: професійна контрактна армія, резерв професійної готовності та територіальна оборона за участі тих, хто пройшов військову підготовку та АТО», – сказав кандидат у президенти. 

Гриценко переконаний, держава буде спати спокійно тоді, коли солдат та його родина почуватимуться соціально захищеними. Тож у програмі збільшення коштів на зарплати та будівництво житла для військових. Нагадаємо, за 9 місяців поки Анатолій Гриценко був на посаді очільника Міноброни, військовослужбовці отримали понад 6 з половиною тисяч квартир. Нині ж виділяється лише 200-300 квартир щорічно.   

Щодо повернення окупованих територій, то це можна зробити протягом 5 років перебування на посаді. Але виключно на українських умовах, говорить Анатолій Гриценко.

«Я докладу максиму зусиль з командою, щоб окуповані території України були повернуті, але на таких умовах, щоб Росія звідти пішла, забрала свою зброю та війська, та компенсувала витрати на все, що там зруйновано».

Видобуток буршину треба перевести у легальне поле

Відповідаючи на питання про незаконний видобуток бурштину на Житомирщині, Гриценко зазначив, що його треба перевести у легальне поле. Люди повинні працювати на законних умовах і отримувати білу зарплатню. Крім того, ця галузь за рахунок податків збільшить місцевий бюджет. 

«Проблема системна, рішення так само буде системне. Люди, які там працюють повинні бути захищені законом, а не ховатися. І це робочі місця. Громада отримує відсоток в місцевий бюджет і вичистить ту всю екологію, ті рани загоїть, які там є», - сказав Анатолій Гриценко.

Гриценко підписав з іншими кандидатами у президенти меморандум

«За чесні вибори»

Ще одна системна проблема, яка потребує рішення, – можливість фальсифікацій на виборах. Перебуваючи у Житомирі, Анатолій Гриценко розповів, що разом з іншими кандидатами підписав меморандум «За чесні вибори» у прямому ефірі одного з телеканалів. Це документ містить низку зобов'язань з боку кандидатів стосовно утримання від фальсифікації результатів виборів. Ще раніше лідер «Громадянської позиції» говорив особисто з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, аби спільно  протидіяти скупці голосів.    

«Я дав покази, хто саме готує фальшування цих виборів. Якщо хтось вирішив, маючи нульовий рейтинг, вийти переможцем, то тут ми «вдаримо по зубах» і жартувати не будемо, я попередив у прямому ефірі очільника МВС Арсена Авакова про це. Не буде такого, що хтось покине країну, чи втече у Ростов у період між оголошенням результатів виборів та інавгурацією», - сказав Анатолій Гриценко.  

Кандидат також зауважив, що йде лише на один президентський термін. Саме стільки треба, аби виконати всі пункти його виборчої програми.


Хостинг картинок yapx.ru






























Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru

Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru


Хостинг картинок yapx.ru
Поділитись

Новини по темі: