28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Силовики, розбиті двері та димові шашки: як «активісти» штурмували будівлю ОДА в Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

Силовики, розбиті двері та димові шашки: як «активісти» штурмували будівлю ОДА в Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

  • 7 лютого, 2019 17:14
  • 1
7 лютого у Житомирі проходила перша у 2019 сесія обласної ради. Перед початком сесії на площі Корольова зібралось понад 100 так званих активістів, які намагалися потрапити у будівлю ОДА.

Вони вимагали зустрічі з депутатом облради Дмитром Кропачовим, за участі якого сталася смертельна ДТП. Людей у будівлю не пропускали правоохоронці зі щитами та касками.

Як повідомляє Житомир інфо, під час сутичок з правоохоронцями було побите скло на дверях державної установи.

Переставши штурмувати стіни ОДА, молоді хлопці пішли до громадської приймальні обласної організації партії «Батьківщина» на вулиці Леха Качинського, де кидали димові шашки, а також залишили на огорожі плакат «Кропачова на нари!».

За словами начальника ГУ Нацполіціі в області В'ячеслава Печененка, акція протесту в Житомирі була замовною.

«Я вважаю події, які сьогодні розгорнулись під стінами обласної ради і в її приміщенні, неприпустими для цивілізованого суспільства. Тому поліція зробила усе від нас залежне, щоб знизити шкалу емоцій та не допустити нагнітання ситуації і силового протистояння з учасниками незапланованої акції.

Я свідомий того, що ця акція створена певними замовними технологіями, але тієї мети, яка була в її організаторів, вона не досягла завдяки нашим діям. Ми будемо використовувати й надалі надані нам повноваження для забезпечення правопорядку та недопущення силових протистоянь. Окрім того, хочу остудити "гарячі голови", які планують нові провокації на Житомирщині: у поліції та Нацгвардії є достатньо повноважень на застосування фізичної сили для забезпечення правопорядку»
, - заявив Печененко.































































Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

8 лютого, 2019 11:42:08

Декілька показових моментів. Печененко ще раз зізнався, що захистить Кропачова, а свободіки ще раз виявили свою вірність Батьківщині)