18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Громадськість передумала: в Житомирі знайшли нове місце для пам'ятника воїнам АТО

Громадськість передумала: в Житомирі знайшли нове місце для пам'ятника воїнам АТО

  • 5 лютого, 2019 11:02
  • 1
У Житомирі досі не можуть визначитись з місцем встановлення пам'ятника військовим, що загинули у зоні бойових дій на сході України. Планувалося, що пам'ятник розмістять біля Монумента Слави по вулиці Чуднівській. Проте, думки громадськості змінилися і наразі пам'ятний знак на честь воїнів АТО вирішено встановити у центрі міста, на майдані Соборному.

Як стало відомо «Журналу Житомира», за таку локацію 4 лютого проголосували учасники зустрічі фахівців департаменту містобудування та земельних відносин міської ради з родинами загиблих учасників АТО та представниками громадських організацій.
 

«Проблема в тому, що немає єдиного бачення стосовно локації, де саме має бути встановлений цей пам’ятник. Рік тому було запропоновано і проголосовано більшістю встановлення пам’ятника біля меморіалу Слави, а місяць тому на засіданні журі ми отримали протилежну пропозицію, про його встановлення у центрі міста», - зазначає головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.


У Житомирі раніше вже відбувся конкурс, на якому обирали найкращі варіанти ескізів пам'ятника воїнам АТО. За словам головного архітектора, тепер необхідно скасувати конкурс та оголосити новий, беручи до уваги нову локацію.

«Необхідно визнати той конкурс, що зараз відбувається таким, що втратив чинність або все ж таки завершити його та потім оголосити новий. Але перед цим треба опрацювати пропозицію, визначитись з новими умовами відповідно до нової локації. Це може потребує певного часу для оголошення конкурсу, збору заявок тощо», - зазначив Безбородов.





Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

5 лютого, 2019 11:51:02

Нарешті мудра вимога захисників України досягла мети! Тільки окремий пам'ятник. Безбородов - геть!