29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Ще одна житомирська релігійна громада перейшла до ПЦУ: план священиків МП провалився

Ще одна житомирська релігійна громада перейшла до ПЦУ: план священиків МП провалився

  • 2 лютого, 2019 20:44
  • 1
Релігійна громада села Сінгури Житомирського району за результатом проведеного сьогодні зібрання ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив секретар управління Житомирської єпархії ПЦУ Павло Ядчишин.

Секретар єпархії зазначає, що про збори, які були заплановані на 14.00 2 лютого, був повідомлений настоятель храму, який дав згоду на їх проведення.

Однак, за даними Ядчишина, 1 лютого пізно увечері на сайті Житомирської єпархії Московського патріархату з'явилося повідомлення про те, що ще 31 січня у даній громаді вже провели збори і громада парафії вирішила висловити свою вірність колишній УПЦ ПМ та предстоятелю РПЦ в Україні Онуфрію.

"Жителі села обурені діями священнослужителів Московського патріархату та їхнього керівника митрополита Никодима, оскільки, як стверджують парафіяни, про збори 31 січня ніхто із вірян не був повідомлений, а побачивши фото на офіційному сайті Житомирської єпархії МП, вони побачили, що серед малої кількості присутніх на зборах значна частина людей була не з їхнього села", - повідомив Ядчишин.

За його даними, парафіяни Сінгурів просили розголосу таких "неправомірних дій Московського патріархату і повідомляли про те, що збори все одно мали відбутися сьогодні, 2 лютого, у призначений час".

За результатом зборів громади Ядчишин повідомив, що вони пройшли успішно, і всупереч планам священиків Московського патріархату громадою ухвалено рішення про перехід з МП до Православної церкви України.

"Громада села Сінгури Житомирського району дякує усім за підтримку і молитву. Релігійна громада перейшла у Православну церкву України", - написав він.

За даними Житомирської облдержадміністрації, станом на 1 лютого на Житомирщині налічувалося 11 громад, які ухвалили рішення про перехід з МП до Православної церкви України. Отже, громада села Сінгурі стала 12-ю.

Як повідомляв «Журнал Житомира», на Житомирщині вже був релігійний конфлікт у селі Ворсівка Малинського району. Там громада, яка перейшла до Православної церкви України, 13 січня не пустила до Свято-Миколаївського храму священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату. Після цього конфлікту у селі місцеві жителі почали цілодобово охороняти церкву, аби з неї не зникло церковне майно.

16 січня релігійна громада Ворсівки офіційно приєдналась до ПЦУ.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

2 лютого, 2019 21:11:09

А тут Нікадім тільки оголосив, що не перейшла)))