29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Данці виділили 5 млн євро на будівництво сонячної електростанції у Житомирській області

Данці виділили 5 млн євро на будівництво сонячної електростанції у Житомирській області

  • 1 лютого, 2019 16:14
  • 1
Данський інвестиційний фонд SDG виділив 5 млн євро на встановлення сонячної електростанції в Житомирській області. Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності Сергій Савчук.
 

«Данський фонд «Danish SDG Investment Fund», створений у 2018 р., зробив свою першу інвестицію саме в український проект - встановлення сонячної електростанції потужністю 19,1 МВт на Житомирщині. Обсяг виділених фондом інвестицій – близько 5 млн євро, що складає майже третину вартості проекту (17 млн євро)», - написав в соцмережі Савчук.


У рамках проекту передбачено встановлення 59 тис. сонячних панелей, які генеруватимуть «чисту» електроенергію, еквівалентну споживанню близько 6,5 тис. домогосподарств.

«Новостворений «Danish SDG Investment Fund» - це державно-приватне партнерство, що фінансується Урядом Данії, Інвестиційним фондом Данії для країн, що розвивається (Investment Fund For Developing Countries (IFU), та низкою приватних компаній», - проінформував голова Держенергоефективності.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в грудні 2018 року в Житомирській області перша сонячна електростанція промислового масштабу запустила електроенергію в мережу.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

1 лютого, 2019 19:39:06

Чому ж це знову переходить в приватну площину? Чому не повідомляєте про зятя рижуківського?