24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітник державного лісгоспу затриманий на Житомирщині під час отримання хабара

Співробітник державного лісгоспу затриманий на Житомирщині під час отримання хабара

  • 1 лютого, 2019 9:49
У Житомирській області затримано співробітника Олевського лісгоспу під час отримання хабара в розмірі 8600 гривень. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та оперативному супроводі працівників управління захисту економіки в Житомирській області слідчими відділу УСБУ в Житомирській області задокументовано факт одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням, майстром лісу одного з державних підприємств Олевського лісгоспу," - йдеться в повідомленні.

За інформацією військової прокуратури, співробітник лісгоспу вимагав хабар за непритягнення громадянина, який займався незаконною лісозаготівлею на території державного лісгоспу.
 

"Зазначена посадова особа в грудні 2018 висунула громадянину України протиправну вимогу про надання їй неправомірної вигоди в розмірі 10 000 гривень за невжиття заходів щодо залучення останнього до адміністративної відповідальності і за подальшу безперешкодну лісозаготівлю на території Олевського району," - відзначили в прокуратурі.


Пізніше підозрюваним сума була зменшена і передавалася двома "траншами". Після останнього передання грошових коштів правопорушник затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

"Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади," - розповіли в прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: