28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У райцентрі на Житомирщині чиновники двічі оплатили ремонт тротуарів - розслідування активіста

  • 1 лютого, 2019 8:33
У місті Олевськ Житомирської області місцеві можновладці провернули фінансові схеми на ремонтних роботах тротуарів міста. Про це повідомляє активіст сайту "Стоп Корупція" Олександр Ігнатьєв.

Активіст з’ясував, що роботи були проплачені по два рази. Розпочалось все з того, що наприкінці 2017 року було прийнято рішення зробити тротуари на вулицях Герцена, Заводській та Київській в місті Олевськ. 

"Попри відсутність ремонту, роботи були проплачені за фіктивними актами приймання у кінці 2017 року", - зазначає активіст.

У зв’язку з цим поліцією були відкриті кримінальні справи і вже в жовтні 2018 року ремонт виконали, однак проплачений він був повторно, про що свідчили наявні підписані акти виконаних робіт.

У своєму розслідуванні актвіст оприлюднив документи з відкритих джерел, які підтверджують укладення договорів, а також підрахував реальну вартість виконанного ремонту, яка виявилась значно нижчою, аніж заявлена замовниками та виконавцями.
 

"По вулиці Київська було встановлено не більше 150 квадратних метрів тротуарної плитки. Вартість робіт по установці тротуарної плитки в місті Олевськ становить 120 гривень за 1 квадратний метр, вартість плитки "Старе місто" яка була встановлена в Олевську коштує 120 гривень кв.м. у виробника, якщо додати ще 100 гривень інші витрати, то вартість 1 квадратного метра становитиме 340 гривень. Разом вартість робіт разом з матеріалами на вул. Київська становить 51 000 грн. розрахунок був проведений без урахування того, біля ігрових автоматів по вул Київська та кафе "Водолій" плитка була встановлена за рахунок підприємців. Фактично на роботи по установці тротуарної плитки з бюджету міста було витрачено 270 515 грн. Різниця тільки на одному підряді складає 219 000 грн", - заявляє Олександр Ігнатьєв.

 









Поділитись

Новини по темі: