20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Суд скасував криворізькій фірмі дозвіл на видобуток граніту в Житомирській області

  • 31 січня, 2019 12:56
  • 1
Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував криворізькій фірмі дозвіл на видобуток граніту у Хорошевському районі Житомирської області. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

"Йдеться про те, що Державною комісією України по запасах корисних копалин протиправно розглянуто матеріали геолого-економічної оцінки запасів Центрально-Круківської ділянки Маславського 1-го родовища гранітів, поданих на розгляд Товариством, яке не було надрокористувачем, та незаконно складено відповідний протокол, яким апробовано балансові запаси основної та спільно залягаючої корисних копалин зазначеного родовища", - інформує прокуратура.

У подальшому, за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, Житомирська обласна рада 07.03.2018 погодила надання Товариству спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування гранітів на родовищі площею понад 8 га, яке знаходиться у Хорошівському районі.

За результатом розгляду заяви прокуратури Житомирщини, Сьомим апеляційним адміністративним судом винесено постанову від 24.01.2019, якою визнано протиправними та скасовано протокол засідання колегії Державної комісії по запасах корисних копалин, а також рішення сесії Житомирської облради щодо надання Товариству спеціального дозволу на користування надрами.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

31 січня, 2019 18:26:44

Тоді голова ради повинен сісти