19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На Житомирщині самотній пенсіонер підпалив хату і застрелився. Люди говорять - його довели колектори. ВІДЕО

На Житомирщині самотній пенсіонер підпалив хату і застрелився. Люди говорять - його довели колектори. ВІДЕО

  • 30 січня, 2019 8:57
У Житомирській області пенсіонер підпалив хату і застрелився на очах у десятків сусідів і рятувальників, які приїхали гасити його будинок. Чоловік спершу підпалив хату, а потім скоїв самогубство, йдеться в сюжеті ТСН.

Відео на мобільний телефон зняли сусіди – чоловік сидить на сходах свого будинку. Хата палає, але підійти до неї зась, бо господар погрожує зброєю. Усе це бачила пані Розалія – з її слів, зібралося з десяток людей, але наблизитися ніхто не наважувався, адже у відповідь на вмовляння пролунали постріли. 
 

"От там він сидів на сходах, отак було видно голову з кепкою. То я думаю, що він не бачить, що горить з цієї сторони. То я добігла – він на мене рушницю. Злякалась, думаю, в спину вистрелить", - каже очевидець Розалія Борецька. 


"Він почав стріляти в людей. Хто знає, скільки в нього набоїв і що в нього у голові", - каже сусід Володимир Даниленко.

Люди викликали рятувальників, але і їх чоловік зупинив пострілом. 
 

"Він просто вистрелив перед собою в землю, тобто показав, що обріз заряджений. Мабуть, уже мав свою думку, приставив рушницю до горла, коротше, вкоротив собі віку", - розповів заступник начальника 10-ї пожежної рятувальної частини Андрій Наумець. 


"Чоловік загинув на місці події одразу. Нині відкрито два кримінальні провадження за статтею 115 "вбивство" і статтею 194 "підпал", - констатувала інспектор сектору моніторингу Новоград-Волинського райвідділу поліції Інна Вовченко. 

У поліції переконані, що господар сам підпалив помешкання, а стріляв з мисливської зброї. 

"Зараз ми перевіряємо, що це за зброя, де він міг її взяти, чому вона була незареєстрована", - каже Вовченко.

Будинок згорів майже ущент. Сусіди кажуть, що ця хата була під заставою у банку. Чоловік мав багато кредитів, які брав на лікування – він кілька років боровся з тяжким онкологічним захворюванням, після операції у Рівненському онкодиспансері приймав хіміотерапію. На лікування та поїздки у сусідню область у лікарню бракувало пенсії, тому і брав кредити. 

"Зразу як узяв, то казав мені – 13 тисяч на лікування", - каже сусідка Олена Ваховська. 

Допомогти чоловікові було нікому – мати та жінка померли, а з синами, які живуть у Росії, він не спілкувався. Люди припускають: пенсії, щоб  погасити кредити, чоловікові не вистачало, і ймовірно, його діймали колектори. У той день, коли господар зважився на підпал і самогубство, до хати господаря підвозили невідомі на іномарці. 
 

"Хата під заставою, і в цей день же якась машина його підвезла. Така машина крута була, не яка-небудь", - каже сусідка Ольга Сицинська. 


Інформацію про колекторів, які  могли довести чоловіка до самогубства, у поліції перевіряють.
 
Поділитись

Новини по темі: