29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Крах Су-27 під Житомиром: ГБР відпрацьовує п'ять версій аварії

Крах Су-27 під Житомиром: ГБР відпрацьовує п'ять версій аварії

  • 29 січня, 2019 16:40
У рамках розслідування справи за фактом аварії винищувача Су-27 у Житомирській області відпрацьовуються п’ять версій події, конкретні причини можна буде назвати після завершення експертиз.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на брифінгу у вівторок у Києві директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба розповів, що в цьому провадженні проведено майже 100 допитів, близько 20 оглядів предметів і документів, огляди місця події.

"Наразі в цьому провадженні ще тривають експертизи. Слідчим шляхом ми перевіряємо висунуті версії. Загалом у цьому провадженні відпрацьовується п'ять версій. Перша - технічні несправності самого літака, друга - порушення правил організації та управління польотів, третя - складні погодні умови, четверта - порушення правил польотів, вчинене екіпажем, і п'ята - терористичний акт. Відпрацьовуються всі версії, і після проведення експертиз ми зможемо дати відповідь на основне запитання - яка причина аварії", - наголосив Роман Труба.

Як повідомляв "Журнал Житомира",15 грудня близько 15:00 у Житомирському районі під час заходження на посадку розбився літак Су-27. Внаслідок падіння літака загинув майор Олександр Фоменко, 1975 року народження. Пізніше з'явились фото з місця падіння винищувача. 18 грудня у селищі Озерне Житомирської області сьогодні попрощалися із військовослужбовцем.
Поділитись

Новини по темі: