28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Спалах кору в Житомирі: стало відомо, скільки дітей і дорослих захворіли в цьому місяці

Спалах кору в Житомирі: стало відомо, скільки дітей і дорослих захворіли в цьому місяці

  • 25 січня, 2019 15:00
З 1 по 24 січня серед населення м. Житомира зареєстровано 57 випадків захворювання на кір, з них - 23 випадки серед дорослих та 34 випадки серед дітей.

Таку інформацію наводить Житомирський міськрайонний відділ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Захворювання реєструвались в наступних навчальних закладах:
 
  • ДНЗ №30, НВК №11, ЗОШ №19, 8, «Сяйво», ліцей при ЖДТУ, Житомирський автодорожній коледж, гімназія №3 - по 1 випадку;
  • ЗОШ № 33, 26, 32 – по 2 випадки;
  • ЗОШ № 23, 32 – по 3 випадки.

Серед неорганізованих груп дітей зареєстровано 14 випадків. Станом на 25 січня знаходиться на стаціонарному лікуванні дитячій міській лікарні з діагнозом «Кір» 3 дитини і 6 дітей, які мали контакт з хворим кором.

Єдиним діючим протиепідемічним заходом проти кору (в т.ч. для попередження ускладнень) є вакцинація дітей і дорослих. Для проведення вакцинації проти кору необхідно звернутись до свого сімейного лікаря (педіатра).

"Дітям, які були в контакті з хворим, необхідно організувати проведення вакцинації: якщо немає щеплення – у перші 3 доби після контакту організувати введення однієї дози вакцини. Якщо пройшло більше 72 годин, все одно потрібно провести вакцинацію КПК якомога раніше. Якщо дитина має 1 щеплення – потрібно ввести другу дозу вакцини незалежно від віку, але не раніше, ніж через один місяць від попередньої дози КПК", - зазначають у міській раді.

Як повідомляв "Журнал Житомира", на Житомирщині в запасі є 21000 доз вакцини проти кору.
Поділитись

Новини по темі: