25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській мерії погодили перелік об’єктів нерухомості, які планують приватизувати

У Житомирській мерії погодили перелік об’єктів нерухомості, які планують приватизувати

  • 22 січня, 2019 12:34
Бюджетна комісія Житомирської міської ради погодила перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації в 2019 році.

Відповідний проект рішення розглядали на засідання комісії 21 січня, повідомляє Житомир інфо.

У перелік включені об’єкти, які не встигли приватизувати в минулому році, та ті, орендарям яких надана згода на поліпшення, але спосіб приватизації ще не визначений.

«Якщо орендар подасть документи (про невід’ємні поліпшення – ред.), то ми будемо пропонувати на викуп, якщо ні, то об’єкти будуть продаватися з аукціону. Кожен об’єкт має бути проголосовано окремо зі способом приватизації», - пояснила начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна Олена Кравчук.

Втім члени комісії Іван Фурлет та Владислав Пучич наполягали, що у проекті рішення має бути прописано, що пріоритетним способом продажу є аукціон і щоб це стосувалося навіть тих об’єктів, які сьогодні мають орендарів.
 

«Ми затверджуємо загальних перелік об’єктів приватизації, тобто те, що ми плануємо продати, потім по кожному об’єкту ми будемо пропонувати чи відкриті торги, чи викуп, але теж через систему ProZorro, тому що там все оприлюднюється. На сьогоднішній день у нас є, в тому числі, надані згоди виконавчим комітетом на здійснення невід’ємних поліпшень і особа має право звернутися (щодо викупу), а вже бюджетна комісія буде вирішувати», - переконувала заступниця мера Світлана Ольшанська.


З другої спроби комісія погодила проект рішення сесії про перелік комунальних об’єктів, які можуть бути приватизовані в 2019 році.

На аукціон цього року планують виставити п’ять приміщень, чотири з яких були у переліку на 2018 рік.





Перелік із 46 об’єктів – це окреме майно, серед якого приміщення, орендарі яких отримали дозвіл на невід’ємні поліпшення. 16 об’єктів – перехідні з минулого року.





















Як повідомляв «Журнал Житомира», восьмиповерхова будівля готелю «Житомир» виставлена на аукціон. Стартова ціна - 60 мільйонів гривень.
Поділитись

Новини по темі: