25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • За перехід до Православної церкви України вірян на Житомирщині лякають пеклом

За перехід до Православної церкви України вірян на Житомирщині лякають пеклом

  • 18 січня, 2019 12:15
Жителям села Ворсівка Малинського району Житомирщини, громада якого першою перейшла з УПЦ МП до помісної Православної церкви України, розсилають листи, в котрих закликають схаменутися та подумати про “смертний розкольницький гріх”.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на секретара Ворсівської сільської ради Любов Пилипенко.
 

"Вчора (17 січня – ред.) орієнтовно з 22.00 по дворах жителів нашого села розповсюджували запаковані у файли листи із погрозами. В кінці тексту є підпис, що це ініціативна православна група малинчан, дехто з яких був у Єрусалимі та причащався на патріаршій службі", - розповіла в телефонній розмові Пилипенко.


Зокрема, у листі новостворену помісну Православну церкву України, названо "розкольницькою", при цьому, мовляв, тим, хто її вибере, "потім бути в пеклі".

Нагадаємо, на Житомирщині віруючі Свято-Миколаївського храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Ворсівка Малинського району підтримали перехід до складу Православної церкви України. Після цього в село приїхав священик "УПЦ МП" зі своїми прихильниками і хотів зайти до церкви, щоб відправити службу, але місцеві жителі заблокували вхід до церкви.
Поділитись

Новини по темі: