24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі за ніч патрульні затримали 4 п'яних водіїв

  • 18 січня, 2019 11:37
В ніч з 17 на 18 січня, під час патрулювання вулиць Житомира поліцейські зупинили три автомобіля, якими як виявилось керували п'яні водії. Про це "Журналу Житомира" повідомили в прес-службі патрульної поліції Житомирської області.

"Під час спілкування з інспекторами патрульної поліції виявлено, що водії знаходяться з ознаками алкогольного сп'яніння. Один з водіїв проходити медичний огляд в присутності двох свідків відмовився. Під час перевірки другого водія, прилад зафіксував показник у 2.31 проміле", - інформує патрульна поліція.

Також під час патрулювання по вулиці Короленка, інспекторами зупинено водія з ознаками алкогольного сп'яніння, котрий передав керування транспортним засобом своєму товаришу, який перебував у такому ж стані.

На всіх чотирьох осіб, патрульні поліцейські оформили відповідні адміністративні матеріали, котрі будуть передані до суду та відсторонили їх від керування транспортними засобами.

Нагадаємо, відповідальність за подібні діяння передбачена у вигляді штрафу в розмірі 10200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік. З 1 січня 2020 року їзда в п'яному вигляді буде вважатися кримінальним проступком і відповідно каратися ще більш серйозно. Штраф за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння становитиме від 17000 до 34000 гривень. Крім того, у порушника забиратимуть права на строк до 3 років. Якщо ж ситуація повториться, то штраф теж збільшиться. Він становитиме 51000 гривень.
Поділитись

Новини по темі: