26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирський активіст Ігор Малі розбив свій «Vertu» телефон, купившись на жарт мера Сухомлина. ВІДЕО

Житомирський активіст Ігор Малі розбив свій «Vertu» телефон, купившись на жарт мера Сухомлина. ВІДЕО

  • 17 січня, 2019 18:46
  • 2
У Житомирі під час засідання виконкому 16 січня активісти сперечалися з приводу прибирання вулиць від снігу та посипання піском. Активіст Ігор Малі зазначив, що через ожеледицю на тротуарі він впав і пошкодив свій смартфон Vertu, вартість якого становить 3600 доларів. 

Через деякий час, змінивши тему, активіст звернувся до представників організації С14, які, на його думку, прийшли підтримати заступника міського голови Дмитра Ткачука.

«Ось у нас є магазин „Єва“. Ідіть там розберіться.Там продають російські товари. Де патріотизм? Чого сидите в кафе? Йдіть розберіться», – зазначив Ігор Малі.

У суперечку втрутився міський голова та запевнив активіста, що його телефон класу люкс Vertu є російським брендом і насамперед йому потрібно викинути його.

«Я вам рекомендую взяти свій телефон Vertu і викинути його, бо це російський бренд, його купили росіяни», – сказав Сергій Сухомлин.

Не довго думаючи, активіст Ігор Малі дістав телефон та жбурнув його з розмаху об підлогу, так що телефон розлетівся на шматки. Активіст попросив також зробити це саме з магазином «Єва». 

Але пізніше, міський голова припустив, що він помилився і бренд Vertu все ж може бути китайським. 


ДОВІДКА: В 2017 році виробника смартфонів класу люкс Vertu купила кіпрська компанія Baferton, що належить турецькому бізнесмену Хакану Узан. Сума угоди склала £ 50 млн ($ 61 млн). 

Компанія Vertu була заснована в 1998 році фінською компанією Nokia як підрозділ по виробництву смартфонів класу люкс. Vertu виробляє смартфони з сапфіровими екранами, обробкою з золота, платини та інших дорогих матеріалів, на замовлення їх прикрашають коштовними каменями. Вартість таких телефонів доходить до $50 тис. П'ять років тому Nokia продала Vertu, з тих пір компанія змінила кілька власників, пан Узан купив її у гонконгської компанії Godin Holdings. В останні роки Vertu переживає не найкращі часи - в 2014 році (останні відомі дані) збиток компанії склав £ 53 млн ($ 65 млн), виручка - £ 110 млн ($ 134 млн).
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Hoakina
17 січня, 2019 19:43:46

ноу комент

17 січня, 2019 20:43:31

Активізм, такий активізм)))