29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У 9 школах Житомирської області облаштовують новий освітній простір

  • 17 січня, 2019 8:58
У районах Житомирської області продовжується створення Нового освітнього простору у навчальних закладах. Цей напрямок серед пріоритетних проектів, які реалізовують в області.

Як повідомили «Журналу Житомира» у Житомирській облдержадміністрації, на сьогодні тривають роботи у 9 навчальних закладах.
 

«Створення нового освітнього простору – це масштабні проекти, які на сьогодні тривають у 9 навчальних закладах. Це реконструкція шкіл у Гришківцях, Радомишлі, Червоному, Романові, Грозино, Високому, Мирополі, Ємільчиному та Коростені. Поряд з естетичним оформленням іде заміна систем освітлення і опалення», – зазначає заступник голови ОДА Роман Щебетов.


На фінішній прямій вже новий освітній простір у Високівській гімназії Черняхівського району.

«Майже всі роботи завершені. Замінили освітлення, систему опалення, проклали теплотрасу, зробили всередині ремонт: пофарбували і розмалювали стіни, всюди постелили якісний лінолеум, повністю реконструювали спортивну залу. Дуже багато роботи було зроблено», – розповів голова Високівської ОТГ Микола Бардук.

Новий освітній простір створюється за принципами:
 
  • мотивуючий простір та креативний дизайн;
  • сучасне обладнання та ПО, швидкісний інтернет та Wi-Fi;
  • енергоефективна будівля школи;
  • умови безбар’єрного доступу та інклюзія.

За інформацією ОДА, у 2018 році за умовами нового освітнього простору реконструювали гімназію №3 м. Житомира та Біотехнологічний ліцей у с. Радовель. Крім того, забезпечені конструкторами лего, навчальним та комп’ютерним обладнанням усі перші класи області. Опорні заклади отримали сучасне обладнання для кабінетів природничо-математичного циклу.
Поділитись

Новини по темі: