19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У селах Житомирської області будують сучасні медичні амбулаторії. ФОТО

  • 15 січня, 2019 8:54
У Житомирській області активно йдуть роботи з будівництва 11 амбулаторій сімейної медицини. Про це повідомляє департамент регіонального розвитку ОДА.

На сьогодні роботи тривають на 11 об’єктах: с. Биківка Романівського району; с. Високе Черняхівського району; с. Водотиї Брусилівського району; с. Дубрівка Баранівського району; с. Квітневе Попільнянського району; с. Краснопіль Чуднівського району; с. Липне Любарського раойону; с. Підлуби Ємільчинського району; с. Соколів Пулинського району; с. Сінгури Житомирського району; с. Хочине Олевського району.

У селах Соколів, Краснопіль, Водотиї, Високе, Підлуби завершується зведення зовнішніх огороджувальних конструкцій (стін).

У Липному та Квітневому завершили влаштування фундаментів, у Хочині та Дубрівці фундамент на завершальній стадії. У Биківці та Сінгурах виконали земляні роботи.

На цьому тижні планується розпочати роботи ще по 7 амбулаторіях (Нові Вороб’ї (Малинський район), Борщів (Радомишльський район), Білилівка (Ружинський район), Покалів (Овруцький район), Оліївка (Житомирський район), Першотравневе (Овруцький район), Ірша(Радомишльський район)).

Загальна кошторисна вартість однієї амбулаторії – 7 млн 200 тис. грн. Проекти реалізовуються за кошти державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів.

Нагадємо, нові центри надання первинної медичної допомоги в селах будуть оснащені всім необхідним обладнанням, автомобілями і швидкісним Інтернет-зв'язком для впровадження телемедичних послуг. Таким чином лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи і результати досліджень пацієнта.















Поділитись

Новини по темі: