20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Куди піти в Житомирі на вихідних: афіша культурних заходів

  • 11 січня, 2019 9:44
Відправити повідомлення в майбутнє, заспівати разом зі всією Україною колядку та обмінятися фото під час «Фотосушки. Зима 2019» - ось такі яскраві події вже цєї суботи та неділі очікується у Житомирі.

Запрошуємо жителей та гостей міста цікаво провести свій час на вихідних.
 

Капсула часу «Повідомлення в майбутнє»


Цієї суботи Житомирщина відзначить 112-ту річницю від дня народження відомого земляка С. П. Корольова! Розпочнеться відзначення о 10:00 год. на майдані ім. С. П. Корольова із традиційного покладання квітів до пам’ятника відомому конструктору ракетно-космічної техніки.

Найцікавішим заходом стане закладання капсули часу «Послання в майбутнє» в музеї космонавтики ім. С. П. Корольова: кожен бажаючий може залишити своє космічне побажання. Вхід в музей з 10:00 до 17:00 год буде вільним.
 

Флешмоб – масове виконання колядки «Нова радість стала»


Цієї суботи на майдані ім. С. П, Корольова понад 600 людей заспівають найпопулярнішу колядку у світі – «Нова радість стала». Співатиме колядку Житомирщина разом із 29 містами України, а також жителями Польщи, Німеччини, Великобританії, Нідерландів та Австрії.

Розпочнеться флешмоб 12 січня о 14:30. Флешмоб відбудеться за участю фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав», Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» та колективів музичних шкіл і Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.
 

«Янголи віншують»


Ще одне святкове дійство відбудеться на Житомирщині 12 січня – обласний фольклорний дитячий фестиваль колядок «Янголи віншують». В рамках фестивалю відбудеться святкова хода по вулиці Михайлівській та діятиме творча лабораторія у приміщенні Житомирського академічного обласного театру ляльок.

Також всі учасники фестивалю о 14:30 приєднаються до флешмобу на майдані ім. С. П. Корольова. Стартує фестивальна подія о 11:00 год в приміщенні Свято-Михайлівського собору (м. Житомир, вул. Київська, 18).
 

Фотосушка. Зима 2019


Маєш безліч крутих фото? Тоді поспішай їх роздрукувати та принести на зимову фотосушку 2019.
Коли і де? - 13 січня з 11.00 до 17.00 год  на вул. Михайлівській (м. Житомир).

По закінчення заходу, в обмін на свої світлини можна забрати будь-які інші. Свої світлини можна підписати, залишити на звороті координати для зв'язку або незвичайне послання її майбутньому власникові.
 

Маланка-фест


На Старий Новий рік завітайте до Житомира на перший фестиваль «Маланка-фест». Початок о 13:00  на майдані імені С.П. Корольова.

У програмі фестивалю: святкова концертна програма фольклорних колективів міста Житомира, смаколики і гостинці для малечі та дорослих, «Казкове багаття» та багато іншого.
Поділитись

Новини по темі: